Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania ECOTIC „Orașe Curate” revine in Timișoara

0

Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, revine in 2019 in Timisoara.

În perioada 8-12 aprilie 2019, ECOTIC în parteneriat cu RETIM, încurajează cetățenii să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), urmând ca pentru predarea de deșeuri intre 20 si 40 kg să primeaca un tichet cadou de 10 lei, pentru deșeuri de peste 40kg va primi un tichet cadou de 20 de lei. Persoanele care vor preda deșeuri intre 5 și 20 de kg vor fi inscrisi automat la tombola, putând câștiga premii atractive.

Centrele de colectare sunt amplasate după cum urmează:

  • Cortul Ecotic – se va transmite de catre RETIM locatia unde va fi amplasat
  • Calea Torontalului nr. 94; interval orar 09:00 -15:00
  • punct colectare DEEE – Calea Şagului nr. 147/G; , in perioada interval orar 09:00 -15:00
  • punct colectare DEEE – Calea Moşniţei nr. 2; , interval orar 09:00 -15:00
  • Aleea Avram Imbroane nr. 70; in perioada interval orar 09:00 -15:00

Încercăm să aducem conceptul de colectare separată a deșeurilor reciclabile cat mai aproape de locuitorii orasului TImisoara. Prin intermediul acestor campanii încurajăm cetatenii sa predea în mod selectiv deșeurile care pot fi reciclate, în special deșeuri de echipamente electrice și electronice, și, implicit, să protejeze mediul înconjuător” a declarat Marius Ungurean, coordonator zonal vest ECOTIC.

România, în calitate de țară membră a UE, are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației.

Orașe Curate este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC a informat și continuă să informeze locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE, punând la dispoziție puncte de colectare specializate.

În 2017 și 2018, ECOTIC a desfășurat peste 35 de campanii care au informat peste 400.000 de persoane.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro

Despre ECOTIC:

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteti un e-mail la logistica@ecotic.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.