Ateliere de muzicoterapie și expoziții pentru părinți și copii, în Dumbrăvița

0

Dumbrăvița Muzicală aduce în luna decembrie două evenimente destinate părinților și o expoziție de instrumente muzicale dedicată publicului larg.  

Dacă primele ateliere de percuție destinate copiilor de la Școala Gimnazială Dumbrăvița se desfășoară deja de la finalul lunii octombrie, luna decembrie a început cu un calendar muzical mult mai divers, ce de data aceasta include activități de care se pot bucura și cei mai mari din familie, cu sau fără cei mici alături.  

Organizatorii vă invită, începând cu weekend-ul acesta, în incinta clădirii noi din cadrul Școlii Gimnaziale Dumbrăvița, pentru a lua parte la următoarele evenimente:  

  • Vineri, 8 decembrie, intervalul 9:00 – 12:00: atelier de exprimare prin muzică destinat copiilor de la Școala Gimnazială Dumbrăvița, coordonat de Angelica Postu, muzician, psiholog și muzicoterapeut, alături de Eliana Zah, muzicolog și profesor de pian și voce.  
  • Sâmbătă, 9 decembrie, intervalul 10:00 – 11:30: „Bunăstare prin muzică”, atelier cu și pentru părinți, în cadrul căruia Angelica Postu va aborda subiecte ce urmăresc reducerea stresului parental, îmbunătățirea încrederii în sine, promovarea rezilienței și a unei experiențe pozitive în viața de părinte, toate prin identificarea diferitelor sentimente care pot avea un impact asupra activităților de zi cu zi, explorând în același timp strategii pozitive de adaptare prin intermediul muzicii. 
  • Duminică, 10 decembrie, intervalul 10:00 – 11:00: „De ce ascultăm muzică?”, conferință prin care părinții vor afla care dintre genurile muzicale sunt indicate în repertoriul celor mici, cum pot utiliza muzica pentru a extrage beneficii dovedite științific în viața copiilor, cum ne afectează muzica din punct de vedere fizic și emoțional, precum și alte subiecte.  
  • 11-15 decembrie: expoziție de instrumente muzicale deschisă claselor din cadrul Școlii Gimnaziale Dumbrăvița, prin care cei mici vor descoperi, explora și învăța câteva noțiuni valoroase despre cele 18 instrumente expuse și diverse stiluri muzicale, toate acestea, bineînțeles, prin joacă.  
  • 17 decembrie, intervalul 14:00 – 17:00: expoziția și activitățile aferente vor fi deschise publicului larg.  

Prin proiectul Dumbrăvița Muzicală, asociația Trib’Art, în parteneriat cu Primăria Comunei, și-a propus să aducă universul muzical mai aproape de copii și părinți prin activități creative și recreative, susținute de o echipă de muzicieni profesioniști.  

Proiect este finanțat în cadrul Investiției I5, C11 din Planul Național de Redresare și Reziliență. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
PNRR : FONDURI PENTRU ROMÂNIA MODERNĂ ȘI REFORMATĂ!
https://mfe.gov.ro/pnrr/
https://www.facebook.com/PNRROficial/  

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.