Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Am primit răspunsul de la Guinness World Records: “Ne pare rău, dar…”

0

Organizatorii proiectului cu.podu – cel mai mare pod din lume realizat din pet-uri au primit răspunsul celor de la Cartea Recordurilor după o întârziere de aproape 3 săptămâni. Din păcate răspunsul este unul negativ, podul din pet-uri construit la Timișoara în vara acestui an nu a fost considerat un record.

Motivația răspunsului negativ a stat în “Materialul trimis nu arată modul în care au fost numărate pet-urile” și “Structura nu a fost ralizată dintr-o singură bucată, existând acea deschidere la mijloc”.

EcoStuff menționează că documentația trimisă a fost completă, arătând clar și modalitatea de numărare și punând la dispoziția GWR – Guinness World Records sute de fotografii din timpul construirii modulelor, inclusiv fotografii cu fiecare dintre cele 76 de gabioane în parte, cu fiecare strat de pet-uri separat, la rezoluție mare, tocmai pentru a putea fi verificate.

cu-podu

Referitor la a doua obiecție, EcoStuff Romania și-a dorit stabilirea unui nou record pentru “cel mai mare pod realizat din pet-uri”, existând (cel puțin așa se menționează pe site-ul GWR) posibilitatea de a fi creată o nouă categorie, un nou record, proiectul cu.podu fiind unul atipic. Crearea unei noi categorii a fost însă refuzată de GWR.

Pe parcursul celor trei luni de realizare a proiectului reprezentanții GWR au schimbat de două ori secțiunea în care organizatorii ar fi trebuit să doboare recordul, prima fiind ’Largest plastic bottle sculpture’, iar a doua ’Largest plastic bottle structure’, cele două fiind considerate categorii diferite.

’Largest plastic bottle sculpture’ – recordul actual este deținut de Lituania cu un brad de crăciun realizat din 42.000 pet-uri – record incorect, deoarece pentru construirea bradului au fost folosite doar fundurile sticlelor de plastic, nu întreaga sticlă.

’Largest plastic bottle structure’ – recordul actual este deținut de Italia cu un pod plutitor realizat din 43.296 sticle de plastic.

Încadrarea proiectului cu.podu în cea de-a doua categorie a fost făcută în 4 Iulie, cu doar trei săptămâni înainte ca podul să fie montat pe Bega. Înainte de a face această nouă încadrare reprezentanții GWR au primit planșele cu proiectul, planșe din care reiesea clar că podul are o deschidere la mijloc. Cu toate acestea a fost schimbată încadrarea.

cu.podu a fost realizat folosind peste 100.000 de pet-uri și spre deosebire de podul plutitor din Italia, a putut fi folosit de vizitatori în deplină siguranță.

O altă nemulțumire a organizatorilor este dată de lipsa de profesionalism a reprezentanților GWR care au analizat propunerea. Răspunsul pentru doborârea unui record existent (cazul de față) trebuia să vină în maxim 6 săptămâni, adică cel târziu în 15 Septembrie, iar cel pentru stabilirea unui record nou (categorie nouă), cel pe care îl așteptau de fapt cei de la EcoStuff, trebuia sa vină în maxim 12 săptămâni, adica în 27 Octombrie. Organizatorii au primit însă răspunsul după aproape 15 săptămâni, în 12 Noiembrie.

În plus au fost primite două e-mail-uri total diferite, unul dintre ele referitor la proiectul cu.podu, dar celălalt, venit cu 3 minute înainte de la același reprezentant GWR, se referea la un proiect realizat din… paie.

EcoStuff nu a plătit cei 6000 de euro pentru a aduce un reprezentant GWR în Timișoara, poate de aici și lipsa de interes manifestată de GWR.

Voluntarii EcoStuff au intenționat să construiască cel mai mare pod din pet-uri din lume și în opinia lor au reușit.

EcoStuff multumește Frigoglass, Frontier Silicon și La Capite pentru prijinul acordat, multumește tuturor reprezentanților mass media care le-au fost alături timp de 3 luni, multumește miilor de voluntari care au contribuit la colectarea peturilor, sutelor de voluntari care au “donat” peste 6.000 de ore de muncă pentru realizarea podului și nu în ultimul rând mulțumește celor peste 50.000 de vizitatori care au trecut la Timișoara peste cel mai mare pod din pet-uri din lume!

Site: http://www.ecostuff.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.