6124 de aradeni au iesit la curatenie si au colectat 8663 de saci de gunoi / Let’s Do It, Romania!

0

Let’s Do It Romania – Rezultatele judetului Arad

Sambata, 24 septembrie 2011 a fost declarata Ziua Curateniei Nationale – Let’s Do It, Romania!

In judetul Arad, 6124 de aradeni au iesit la curatenie si s-au colectat 8663 de saci de gunoi pe tot teritoriul judetului.

Judetul a fost impartit in 8 regiuni, fiecare regiune a avut cate un coordonator regional si fiecare localitate cate un coordonator local. Am reusit sa formam echipe in comunitatile locale din toate zonele judetului: 70 unitati administrative participante, 89 de localitati si 254 locatii in care s-a actionat.

O realizare deosebit de importanta pentru editia din acest an a fost colectarea selectiva a deseurilor. Sponsorul nostru principal SC Sil Plast SRL, firma producatoare de ambalaje de polietilena, ne-a pus la dispozitie 10 000 de saci de diferite culori, albastru – plastic, galben – hartie, negru- deseuri menajere, astfel ca operatorii care recicleaza au reusit sa asaneze plasticul si aluminiul separat de deseurile menajere.

Din totalul sacilor cu gunoi adunati, 30% reprezinta saci cu materiale plastice, 10% cu  hartie si aluminiu si 60% deseuri menajere.

În judeţul Arad am reuşit să clădim parteneriate cu toate autorităţile responsabile pentru o structură solidă si de succes: Primaria Arad, Consiliul Judetean Arad, Institutia Prefectului Arad, Comisariatul Judetean de Mediu, Agentia Pentru Protectia Mediului, Inspectoratul Pentru Situatii de Urgenta „Vasile Goldis” Arad, Inspectoratul De Jandarmi Judetean Arad, Inspectoratul Scolar Judetean Arad, Politia locala Arad, Directia Silvica Arad, Secţia de Drumuri Naţionale Arad, Penitenciarul Arad, Sectorul de gospodarire a apelor Arad;

—-

ONG-uri partenere: Asociatia ProgressOn Youth Power,  Asociatia Pompierul Arad, filiala judeteana de Crucea Rosie Arad,

ONG-uri participante: Respira Verde, Pro Tineret Vest, Asociatia Pro Prietenia, Asociaţia Lunca Mureşului, Asociaţia ATM Ciclism Montan, Asociaţia Respiră Verde

SPONSORI: Sil Plast SRL, Astra Vagoane Calatori SA., Contitech Termopol  Romania, Hammerer Aluminiuum Industries, TAKATA, Rompetrol – Down Stream SRL., Sc  Amatex SRL, Ind Eco, Vest Oil Distribution, Apemin S.A., Active Servo Comimpex, Arhi Proiect PGB SRL., MAN Corporation SRL., MAP – Masini Agricole Performante SRL, Sword Graphics SRL, Adinuta & Ovi s.r.l., Agromec, Argis Prodimpex

Multumim tuturor autoritatilor partenere, tuturor sustinatorilor si sponsorilor pentru ajutor si nu in ultimul rand voluntarilor care au iesit la actiune in 25 septembrie. Ne dorim ca pe viitor sa transformam acest proiect intr-unul anual si asteptam ca toti aradenii sa participe activ la protejarea si pastrarea mediului inconjurator.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează