Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

2 locuri de rezidență pentru dramaturgi la Teatrul Basca din Timișoara

0

Teatrul Basca din Timișoara se pregătește pentru a doua ediție a Festivalului in : v z b l care va avea loc în perioada august – noiembrie 2021 și care va aduce publicului o serie de performance-uri artistice, spectacole de teatru, dans, concerte și multe altele.

 

Festivalul in : v z b l din acest an pune accentul pe rezidențe și performance-uri. Prin programul de rezidenţe urmărim invitarea a doi dramaturgi care să interacţioneze cu populaţia din zona Fabric din Timișoara, rezultatul rezidenţelor fiind două texte de teatru, unul pentru copii și unul pentru adulți, care vor avea fiecare câte un spectacol lectură la Teatrul Basca.” spune Andrei Ursu, dramaturg și scriitor, co-președintele Asociației Solidart.

Teatrul Basca oferă, în cadrul Festivalului in: v z b l 2 locuri la o rezidenţă de două săptămâni, pentru scriere de teatru, în şi despre cartierul istoric Fabric din Timişoara şi/sau Timişoara.

Astfel invităm persoanele interesate (16 – 99+ ani) să trimită pe adresa de mail asociatiasolidart@gmail.com, în vederea selecţiei, pâna la data de 27.08.2021, ora 00:00, următoarele:

  1. Un CV actual.
  2. O piesă într-un act – document .pdf, maxim 5 pagini la Times New Roman 12, 1 spaţiu – cu un conflict dramatic şi rezolvarea acestuia. Maxim 3 personaje. Piesa într-un act poate să aibă orice temă, subiect, dilemă sau problematică.
  3. O scrisoare de intenţie în care să povestească ce anume îi nelinişteşte, enervează, bucură sau nedumereşte despre realitatea românească, şi lume în general.

Cele două persoane selectate vor intra în contact (prin intermediul echipei Teatrului Basca) cu diversele comunităţi invizibile ale cartierului Fabric, cât şi ale Timişoarei. Rezidențele de dramaturgie vor avea loc în perioada 1-15 septembrie 2021, cei doi artiști vor primi cazare şi masă, și vor fi remunerați. Detalii complete despre programul de rezidență, condițiile de aplicare și calendar se găsesc pe site-ul teatrului Basca: https://basca.tm.ro/jurnal/apel-pentru-dramaturgi-festivalul-in-v-z-b-l-2021/

La final de rezidenţă, vor avea loc 2 spectacole lectură, cu public, în prezenţa autorilor, în perioada 13-14 noiembrie 2021, la Teatrul Basca din Timişoara.

Festivalul in: v z b l a apărut din nevoia de a aduce împreună artişti din mai multe domenii care să poată intra în contact direct cu felurite categorii de public, cu scopul de a le oferi tuturor perspective diferite asupra realităţii și de a crea un dialog constructiv. Astfel, ceea ce este câteodată „invizibil” în societate să înceapă să devină vizibil. De la oameni, idei, modalități de gândire și de raportare la viață și societate, până la categorii sociale, toate într-un cartier al orașului care a ajuns să fie asemănat unei „periferii” din toate punctele de vedere, Piața Traian.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.