1.000.000 de lei prin programul Power Station++ | Mobilități pentru profesioniști din sectorul cultural. Timișoara deschide lumea. Lumi deschise spre Timișoara.

0

Profesioniștii români sau străini care activează în zona culturală pot aplica începând din 2 octombrie 2023, pentru un grant de mobilitate, în cadrul programului „Power Station++ | Mobilități pentru profesioniști din sectorul cultural” lansat în premieră în România de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Programul se adresează profesioniștilor români sau străini din sectorul cultural, indiferent de statutul de angajat sau freelancer: artiști, manageri culturali, producători, curatori, critici de artă, manageri financiari, mediatori culturali, cercetători, profesioniști în domeniul comunicării culturale, profesioniști în domeniul politicilor culturale, alte ocupații din zona suportului tehnic sau administrativ pentru scena culturală.  

Bugetul disponibil este de 1.000.000 de lei, finanțare nerambursabilă din sume de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii, derulată de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara. Programul finanțează stagii de formare și granturi de călătorie, care vor contribui la conectarea și colaborarea internațională a artiștilor și profesioniștilor din domeniul cultural. Programul rămâne deschis până la epuizarea fondului alocat, dar nu mai târziu de 15 aprilie 2024. 

Mobilitățile pot să se deruleze oriunde în lume, dar sunt încurajate cele care se desfășoară în orașe actuale sau viitoare Capitale Europene ale Culturii.

„Programul arată determinarea Timișoarei de a crește vitalitatea întregului ecosistem cultural local, de la organizații și proiecte mari, de tradiție și de referință pentru oraș, la actorii culturali individuali. Programul de finanțare Power Station++ / Mobilități pentru profesioniști din sectorul cultural completează programul Energie! Burse de creație și este prima schemă de sprijin financiar pentru stagii profesionale și granturi de călătorie a unui oraș din România, lansat cu o deschidere națională și internațională maximă”, a declarat Alexandra-Maria Rigler, directoarea Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Informații detaliate despre program, ghidul aplicantului, precum și formularul de aplicare se găsesc pe pagina programului: centruldeproiecte.ro/finantari/power-station-mobilitati

Programul Power Station++ | Mobilități pentru profesioniști din sectorul cultural este parte din Power Station, componenta Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” dedicată creșterii capacității sectorului cultural, implementată de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara este o instituție publică aflată în subordinea Consiliului Local Timișoara. Facilitează accesul comunității la resurse și finanțează, din bugetul local al orașului, proiecte în cultură, educație, tineret, implicare civică, sport și mediu care dau viață unui un oraș creativ, dinamic și incluziv. Centrul de Proiecte funcționează ca organism de implementare al Municipiului Timișoara pentru Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.