Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Touched România, a ajutat anul trecut, cu sprijinul partial al United Way România, 112 mame și copii

0

București,  12 Ianuarie, 2022 – În 2021 numărul cazurilor de violență domestică a crescut cu 10%, potrivit unui raport al Poliției Române. Au fost emise 7120 de ordine de protecție provizorii și 6901 ordine de protectie dintre care 2.206 au fost încălcate de agresori.

In Centrul Maternal Casa Agar, am gazduit 20 de mame și copii victime ale violenței domestice, sărăciei și excluziunii sociale si i-am ajutat, printr-un program holistic de servicii sociale rezidențiale licențiate, să rămână împreună și să își construiască un viitor împreună.  Acest program a fost sprijinit parțial de Fundația United Way România. Programul include: adăpost, hrană, consiliere psihologică și un program de reintegrare socio-profesională, inclusiv cursuri de calificare și sprijin în angajare.  

Ana este una dintre mamele pe care le-am ajutat în 2021.  Abandonată de mama într-un centru de plasament și salvată și crescută de bunica maternă, s-a căsătorit de tânăra. Așa a început calvarul ei, cu bătăi, abuzuri, umilințe si certuri. După 4 ani și-a luat soarta în mâini și a cerut ajutor la  Casă Agar. Aici a fost primită cu căldură și incet, viață i s-a schimbat. Având o sănătate foarte șubredă, a început să facă investigații medicale și să urmeze mai multe tratamente.  A făcut un curs de calificare și apoi s-a angajat . Ana a locuit la Casă Agar un an și jumătate, timp în care a făcut consiliere psihologică, socială și de reintegrea profesională. Și-a recăpătat încrederea în sine și în semeni și mai ales speranța pentru o viață mai bună. Acum Ana este independența, și se bucură de viață nouă pe care o are împreună cu copilul ei. 

  «Mulțumim United Way România pentru susținerea programului nostru, Centrul Maternal Casă Agar și pentru că ne-a oferit posibilitatea să ajutăm atât de multe mame și copii vulnerabili, să regăsească speranța și să aibă un început nou în viață» – afirmă Natalia Ungureanu, director executiv la Touched România.

Centrul de Consiliere și Reinegrare socială a oferit consiliere psihologică, în carieră și orientare socială și profesională unui grup de 49 de mame si a sprijinit 51 de copii și tineri în dificultate. Dintre acestia, 20 de adolescenti au participat regulat la seminariile de educatie non-formala organizate la Clubul Adolescentilor, ajutandu-i sa ramana la scaola si sa obtina rezultate bune la examene.

De 16 ani Asociația Touched România ajută holistic copiii și mamele aflațe în stiuații de dificultate, dezvoltând șapte programme sociale: Centrul Maternal Casă Agar, Centrul de Consiliere și Reintegrare Socială,  Apartamentul de Tranziție, Clubul Adolescentilor, Programul comunitar Dar din Dar și întreprinderea socială-  Touched Collection. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.