Sustainability Ideathon – Maratonul ideilor antreprenoriale verzi

0

3 – 6 mai 2022 | Online

Sustainability Ideathon este un ideathon pe tema sustenabilității, în care echipe de profesioniști din diferite arii de expertiză generează idei de soluții ce pot contribui la reducerea sau captarea emisiilor de gaze cu efect de seră. Principalele obiective ale programului sunt susținerea generării de idei pentru proiecte cu impact pozitiv de mediu și asistarea participanților în procesul de învățare a măsurării acestui impact.

După prezentarea pitchurilor, în urma jurizării, cel mai bun proiect va primi un premiu în valoare de 2.000 EUR și va ajunge automat pe lista scurtă pentru programul Black Sea ClimAccelerator. Asta înseamnă că echipa câștigătoare din Sustainability Ideathon nu va mai trece prin etapa de preselecție pentru programul ClimAccelerator, iar proiectul său va ajunge direct în fața juriului programului.

Timp de 4 zile, echipele participante vor avea parte de mentorat, training de măsurarea impactului de mediu, un workshop de pregătire a pitchului, oportunități de networking și acces la resurse care să le ajute să își pregătească să să își rafineze ideea.

Ideathonul are un format unic, care îmbină ideația pe teme de sustenabilitate cu instrumente practice specifice lumii antreprenoriatului:

  • Căutăm echipe multidisciplinare cu idei care se pot transforma în proiecte cu impact pozitiv din punct de vedere al neutralității climatice.
  • Oferim membrilor timp și resurse pentru a lucra împreună la procesul de research, ideație, selecție a ideilor, rafinare a ideii finale și pregătire a prezentărilor.
  • Echipăm participanții cu instrumentele și cunoștințele necesare pentru a merge mai departe în procesul de concretizare a ideii.
  • Mentorii și specialiștii implicați în program vor lucra alături de participanți și vor folosi instrumente și frameworkuri dedicate pentru a-i ajuta să definească propunerea de valoare a proiectelor și să le structureze în pitchuri cât mai convingătoare pe care să le susțină mai apoi în fața juriului.

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 2.500 de membri în 2 locații centrale din București, Impact Hub Universitate și Impact Hub Floreasca, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țari. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.