Perioada de înscriere în cadrul ediției cu numărul 11 Social Impact Award România se prelungește. Aplică până pe 17 mai la SIA, competiție cu premii de 10.000 de euro pentru idei de afaceri sociale!

0

Tinerii care își doresc să aducă soluții la problemele sociale curente într-un mod inovativ sunt așteptați să aplice până pe 17 mai la Social Impact Award România, o competiție internațională care susține tinerii profesioniști, studenții și elevii care vor să devină antreprenori sociali. Participanților li s-a pregătit un program educațional complex, premii în bani și conectare, astfel încât ideile lor să se transforme în proiecte concrete.

Social Impact Award reprezintă o oportunitate de implicare și creștere pentru tineri între 14 și 30 de ani. Formularul de înscriere, deschis până pe 17 mai, este primul pas către o experiență de învățare completă. Pentru tinerii care au o idee de proiect, formularul de înscriere ajută la structurarea informațiilor pe trei direcții cheie: impact social, inovație și fezabilitate.

După primirea aplicațiilor, juriul format din experți în antreprenoriat social va selecta 10 echipe care vor intra într-o etapă de dezvoltare și incubare a ideilor pe o durată de aproximativ 3 luni, între iunie și septembrie. Cu susținerea a peste 30 de colaboratori, cele 10 echipe vor beneficia gratuit de mentorat, vizite la antreprenori sociali, workshop-uri cu experți în business și conectarea la o comunitate națională și internațională de tineri cu inițiativă.

Juriul este format din Diana Certan, Director, Organizația Umanitară Concordia, Anca Luca, Senior Brand Manager, BCR, Alina Kasprovschi, Director Executiv, Fundația Comunitară București, Angela Achiței, Președinte ADV România, Andrei Coșuleanu, Fondator, Act for Tomorrow, Zoltan Bereczki, Președinte, Synergy Venture Catalizer și Diana David, Managing Director al SAP România.

Incubarea oferă acces la:

  • sesiuni individuale de mentoring;
  • metode și instrumente de lucru specifice antreprenoriatului social;
  • o comunitate națională și globală de tineri antreprenori sociali;
  • suport în înțelegerea priorităților și în acționarea în direcția lor;
  • 3 premii a câte 3000 de euro și premiul publicului de 1000 de euro
  • Burse de participare la SIA International Summit în Viena, Austria.

Ce este Social Impact Award?

Social Impact Award este o ​competiție internațională de idei de afaceri sociale pentru tineri, fiind prezentă în 17 țări și de 11 ani în România. Scopul principal al programului este de a dezvolta tineri antreprenori și de a pune antreprenoriatul social pe harta oportunităților de carieră. Tinerii antreprenori, studenții și liceenii care își doresc să aducă soluții la probleme sociale curente într-un mod inovator pot primi contextul și resursele necesare pentru a crește de la idee la o afacere socială.

Mai multe detalii găsiți și pe pagina noastră de Instagram.

Organizatori și parteneri

În România proiectul a ajuns la ediția cu numărul 11 și este organizat de echipa Social Innovation Solutions, cu sprijinul BCR România și SAP și alături de partenerii internaționali Erste Foundation și Vienna University.

Misiunea Social Innovation Solutions este să susțină indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale. SIS dezvolră incubatoare și acceleratoarele în CEE cum ar fi: Future Makers, Social Impact Award, Transformator & Switch; conversațiile globale & platforme educaționale: Future Summit, Future Talks & Sustainable Futures și cursuri de foresight & sustenabilitate.

Despre autor

avatar

Ciprian Stanescu is Managing Partner of Social Innovation Solutions - an organization offering support & consultancy for NGOs and corporations on social impact, future trends and innovation. SIS also manages a variety of educational programs and business competitions for youth like Social Impact Award and Future Makers, working with over 2800 youth and incubating 70 start-ups each year. Ciprian worked 2 years for Ashoka Romania, part of the largest global organisation supporting social innovation and 10 years he worked for the Aspen Institute Romania. He is a Global Shaper Alumni of the World Economic Forum and co-founder of Global Shapers Bucharest Hub. In 2017 he started teaching a class in Futurism at The Entrepreneurship Academy as well as developing a series of conferences on the future - Innovations for Tomorrow/ Future Summit. Ciprian is currently doing his PhD in International Economics in Bucharest and holds an MA in Political Science from the Central European University.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.