AmpliFY ONG: Cum îți finanțezi ONG-ul în 2024

0

Majoritatea ONG-urilor din România se bazează pe donații și sponsorizări pentru a se finanța, arată cel mai recent studiu FDSC și datele obținute de AmpliFY ONG de la membrii comunității sale. Pe 4 iulie, AmpliFY ONG, o inițiativă BCR Social Finance și Launch Romania, cu sprijinul BCR, Bursa Binelui și ERSTE Foundation, organizează un eveniment hibrid în București și online, pentru a discuta strategii de diversificare a surselor de finanțare existente pentru mediul ONG, dincolo de variantele clasice.

Finanțarea rămâne una dintre principalele provocări ale mediului non-guvernamental din România. Un studiu recent al Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile confirmă datele obținute de AmpliFY ONG de la membrii comunității sale, una dintre principalele concluzii fiind aceea că cea mai frecventă sursă de venit pentru ONG-uri rămân redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit, sponsorizările și donațiile individuale. 

Pentru a-și asigura creșterea sustenabilă pe termen lung, ONG-urile ar trebui să se orienteze către dezvoltarea de strategii financiare bazate pe diversificare. Din păcate, același studiu arată că doar o treime din respondenți și-au acoperit măcar 50% din bugetul necesar în 2024. 

Ca parte din misiunea sa de a contribui la dezvoltarea unei societăți civile puternice și independente, AmpliFY ONG organizează, pe 4 iulie, evenimentul hibrid (fizic și online), “Cum îți finanțezi ONG-ul în 2024: surse și opțiuni de diversificare eficientă”. 

În cadrul acestui eveniment, Ștefan Buciuc (CEO BCR Social Finance), Nicoleta Deliu (Head of Communication & CSR BCR) și Dragoș Jaliu (Co-Founder fonduri-structurale.ro), vor discuta, despre principalele surse de finanțare disponibile pentru ONG-uri, despre ce înseamnă un mix sustenabil financiar și care sunt soluțiile concrete pe care le pot implementa antreprenorii sociali. 

De asemenea, în cadrul unui panel dedicat studiilor de caz, reprezentanți ai unor organizații cunoscute precum Help Autism, vor oferi o perspectivă practică asupra propriilor strategii, a mixului de finanțari accesate, lecții învățate și campanii de fundraising viitoare.

Evenimentul fizic va avea loc de la ora 16:30, la sediul BCR din Șoseaua Orhideelor 15D, clădirea The Bridge, et.8, Auditorium, fiind urmat de un eveniment de networking, NGOs Night Out la Fabrica Grivița, în București. Panelurile vor fi transmise live online. Participarea atât la evenimentul fizic, cât și online, sunt gratuite și se fac în baza înscrierii aici: https://bit.ly/45Oo7bH.

AmpliFY ONG este un proiect adresat ONG-urilor mici și mijlocii, care au nevoie de resurse de creștere, acces la parteneri, mentori și know-how pentru a se dezvolta și a contribui la crearea unui mediu civic sustenabil și independent.

Următoarele evenimente organizate de AmpliFY ONG vor adresa teme precum finanțarea pentru inovare socială, crowdfunding și construirea de modele sustenabile de business. Mai multe detalii sunt disponibile pe https://amplifyong.ro, precum și pe rețelele de socializare și în newsletter-ul AmpliFY ONG. 

Despre BCR Social Finance

BCR Social Finance S.A. este o instituție financiară nebancară (IFN), înființată în 2008 sub denumirea de good.bee Credit (GBC), cu acționariat Erste Social Finance Holding GmbH (51%) și Banca Comercială Română S.A. (49%). BCR Social Finance IFN este supusă legislației specifice și regulamentelor emise de către și sub supravegherea Băncii Naționale. Erste Social Finance Holding GmbH este componenta de incluziune financiară a Grupului Erste și Fundației ERSTE. Înființată în 2008 de către Fundația Erste si Grupul Erste, scopul său fiind acela de a contribui la prosperitate și de a facilita accesul la servicii financiare pentru toți, prin investiții integrate în infrastructura socială, servicii sociale, capital uman și dezvoltarea abilităților, inovație, microfinanțare și economie socială în regiunea CEE.

Despre BCR

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 20 centre de afaceri și 18 birouri mobile dedicate companiilor și 319 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori, dintre care 63% sunt unități unde operațiunile cu numerar se efectuează doar la echipamente (cashless). BCR este una dintre cele mai importante bănci pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de o rețea națională extinsă de ATM-uri și mașini multifuncționale – 2.000 de echipamente, și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.

Despre comunitatea Launch Romania

Launch Romania este o inițiativă menită să alimenteze cultura și educația antreprenorială și să ofere sprijinul necesar celor care fac parte din comunitate și nu numai. Astfel, Launch Romania își propune să creeze noi oportunități de dezvoltare și să aducă și mai mult impact pozitiv asupra spiritului antreprenorial românesc prin evenimente, acțiuni, activități de grup, dar și individuale, adaptate fiecărui startup în parte, în funcție de nevoile sale, pe termen lung.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.