146 inițiative civice au fost înscrise în competiția GSC 2022. Juriul pentru Impact Social este format din 5 membri ai comunității Ashoka

0

La cea de-a XX-a editie a Galei Societatii Civile au fost inscrise 146 initiative civice: 110 proiecte, 15 programe si 21 campanii de comunicare pe teme sociale, implementate in perioada 2020-2021. Judetele Dolj, Cluj si Dambovita sunt fruntase la inscrierile din afara Bucurestiului. 

Cele mai multe inscrieri provin de la organizatii din Bucuresti: 90 proiecte, capitala fiind urmata de judetele Dolj cu 9 proiecte, respectiv Cluj si Dambovita cu cate 5 proiecte. Topul inscrierilor continua cu judetul Ilfov – 4 proiecte, Iasi, Sibiu si Timis cu cate 3 proiecte si Caras-Severin si Suceava cu cate 2 proiecte. Judetele Alba, Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Buzau, Constanta, Ialomita, Satu Mare si Vrancea sunt reprezentate in competitie cu cate un proiect.

Din cele 146 proiecte, programe si campanii de comunicare depuse in competitia Gala Societatii Civile 2022, 75 au avut acoperire nationala, 23 locala, 9 judeteana, 23 regionala si 16 internationala.

Cele mai multe initiative au fost inscrise in sectiunile: Premiul Special pentru INOVATIE – 31 proiecte, Educatie, Invatamant, Cercetare – 28 proiecte, urmate de Proiecte si campanii de Volutariat – 23 proiecte si Campanii de comunicare pe teme sociale – 21 campanii.

Proiectele inscrise la cea de-a XX-a editie a Galei Societatii Civile vor fi evaluate de catre 55 de specialisti in implementarea si evaluarea proiectelor, cercetatori, sociologi, jurnalisti, lideri si formatori de opinie ai societatii civile si ai sectorului non-profit si reprezentanti ai sectorului privat. Evaluarea proiectelor se va face in doua etape:

  • 21 iunie – 12 iulie 2022: evaluarea si notarea proiectelor din cadrul fiecarei sectiuni din categoriile competitiei (A, B, C, D) si stabilirea ierarhiei si a castigatorilor;
  • 21 iulie – 4 august 2022: evaluarea si notarea proiectelor castigatoare ale Premiului I de la sectiunile din cadrul Categoriilor A si B pentru stabilirea castigatorului Marelui Premiu al Galei Societatii Civile 2022, dar si stabilirea castigatoriilor Premiilor pentru Impact Social, cu ajutorul unui juriu dedicat de Impact Social.

Premiile pentru Impact Social sunt dezvoltate alaturi de Ashoka Romania, partener strategic, si vor fi acordate de un juriu special, format din 5 membri ai comunitatii Ashoka Romania. Acestia vor evalua top 5 proiecte cel mai bine notate in urma primei etape de jurizare GSC, inscrise in categoria A, pe baza urmatoarelor criterii: relevanta, rezultate, durabilitate si nou introdusul criteriu – Nivelul de impact si potentialul de impact.

Cei 5 membri ai Juriului pentru Impact Social sunt: Ovidiu Ana – Director Executiv Fundatia Orange | Diana Berceanu – Director de Programe Filantropie si Implicare Civica in cadrul Fundatiei Romano-Americane (RAF) | Denise Matu – Fundraising Coordinator la A.R.T. Fusion | Ana Murray – Director Ashoka Romania | Eugen Vaida – Director Executiv pentru Romania al The Prince’s Foundation si Ashoka Fellow.

Ashoka este cea mai mare organizatie globala de promovare si sustinere a antreprenoriatului social si a inovatiei sociale, prezenta incepand din 2017 si in Romania unde isi propune sa contribuie la crearea unei societatii in care fiecare persoana este un creator de schimbare, capabil sa ia actiune in mod creativ pentru a rezolva probleme sociale si a genera schimbari sistemice.

Festivitatea de anuntare a premiilor va avea loc la finalul lunii septembrie. Ceremonia va incheia editia a XX-a a competitiei anuale si va celebra cei 20 de ani pe care Gala Societatii Civile ii implineste anul acesta. 

Gala Societatii Civile a premiat, in cele 19 editii de pana acum, peste 840 de initiative care au adus schimbari pozitive majore in societate, proiecte generate de sectorul neguvernamental, care investesc in Romania si in viitorul sau. La editia din 2021, Marele Premiu al Galei Societatii Civile a fost acordat initiativei Code for Romania TaskForce, un proiect al organizatiei Code4Romania, inscris in sectiunea „Proiecte si campanii de Voluntariat”.

Gala Societatii Civile este un proiect THE INSTITUTE

Parteneri principali: UniCredit Bank, Rompetrol
Partener pentru Sustenabilitate: Lidl Romania
Parteneri Strategici: Ashoka Romania, ASAP Romania
Partener Sectiune Sanatate: Secom Healthcare

Partener Sectiune Dezvoltare economica si sociala: Mastercard
Parteneri media: IQads.ro, News.ro, Zile si Nopti, Biz, Romania Pozitiva, Stiri ONG
Parteneri traditionali: Gavrila&Asociatii, Netvibes Romania, MediaTrust Romania
 

Pentru mai multe informatii despre Gala Societatii Civile 2022, vizitati www.galasocietatiicivile.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.