Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Starea de bine începe cu tine! Profi lansează un help-line gratuit pentru angajații săi

0

Astazi, Profi a demarat programul Starea de bine incepe cu tine,  prin care isi ajuta angajatii sa treaca mai usor peste temerile, stresul, neintelegerile sau problemele de comunicare generate de munca pe timpul amenintarii Covid-19.

“De mai bine de un an, suntem in situatia de a ne adapta permanent la conditii de lucru si de viata dificile, nemaintalnite pana acum, conditii ce diferea de multe ori chiar si de la o zi la alta,” a declarat Diana Stoica, Director de Resurse Umane Profi.

“Schimbarea si teama pentru propria viata sunt printre cei mai puternici factori de stres si anxietate, iar cum pandemia de Covid-19 ne afecteaza pe toti, efectele ei asupra sanatatii emotionale nu trebuie neglijate.”

Proiectul Starea de bine incepe cu tine pune exclusiv la dispozitia angajatilor Profi, gratuit si confidential, o linie telefonica prin intermediul careia acestia sunt sustinuti sa isi gaseasca un cat mai bun echilibru emotional, sa realizeze dezvoltare personala, sa relationeze mai bine si sa-si gestioneze mai usor stresul. Aceasta este accesibila pentru toti angajatii retelei Profi din magazine, depozite si sedii.

“Primul pas este sa constientizam si sa aceptam ca suntem afectati de stres sau ca avem stari de axietate, de aceea am creat un chestionar de autoevaluare pe care l-am distribuit in interiorul companiei, urmand ca pe baza lui sa putem ajuta angajatii cu sfaturi si recomandari pentru ca acestia sa treaca mai usor peste provocarile zilnice” afirma psihologul Oana Tache, psiholog atestat si specializat in consiliere-suport si tehnici “self-help” pentru gestionarea provocarilor emotionale. Alaturi de ea, la succesul proiectului contribuie si psihologul Daniel Valentin Stoica.

Cu aprope 1500 de magazine în mai bine de 640 de localități si o echipă ce depașește 23.000 de colegi, Profi este rețeaua românească de retail modern cu cea mai mare acoperire geografică și totodata cel mai mare angajator privat din Romania.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.