Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Opt milioane de euro, suma totală donată de Fundația Altex ȋn mai puțin de doi ani de pandemie

0

Fundaţia Altex a donat peste trei milioane de euro către spitale, instituții publice și unități de ȋnvățământ din România, de la începutul pandemiei. Acțiunile umanitare continuă și ȋn valul patru al pandemiei, astfel că Fundația are ȋn plan noi donații, ȋn valoare de cinci milioane de euro, până la sfârșitul anului.

Fundația Altex și retailer-ul Altex au fost printre primele care s-au mobilizat și au venit ȋn sprijinul cadrelor medicale și didactice, ȋncă din prima lună de pandemie ȋn România.

Spitale, instituții și unități de ȋnvățământ, de pe ȋntreg teritoriul țării, au beneficiat de produse IT și electronice, măști de protecție și alte echipamente și dispozitive medicale, ȋn valoare de peste trei milioane de euro, donate de Fundația Altex, ȋn cadrul mai multor campanii sociale.

Binele omului şi calitatea vieţii primează pentru noi, aşadar Fundaţia Altex se implică rapid, cu toate resursele de care dispune, pentru a răspunde nevoilor urgente ale societăţii româneşti, aflată în plină pandemie de COVID-19”, a declarat Mihaela Mitescu, Președinte Fundația Altex.

Acțiunile din următoarele luni au un buget de aproximativ cinci milioane de euro și au drept obiectiv donarea de măști de protecție de ȋnaltă calitate, către școli și licee, universități, primării și alte instituții, precum Biblioteca Națională a României.

Ȋn același timp, lista potențialilor beneficiari rămâne deschisă celor care au nevoie de sprijin pentru a depăși provocările acestei perioade. Astfel, Fundația Altex răspunde cererilor de sponsorizare primite din zona de educație, sănătate, cultură și nu numai.

Despre Fundația Altex

Fundația Altex este o organizație nonprofit, înființată de Altex România, cu rolul de a se implica în rezolvarea problemelor cu care se confruntă societatea românească.

Organizația are printre obiective dezvoltarea de proiecte de responsabilitate socială ce pot contribui la schimbarea sistemului de educație, la îmbunătățirea sistemului medical, dar și la promovarea de practici sustenabile pentru un mediu mai curat.

Fundația Altex reflectă în identitatea brandului o abordare de tip Human Social Responsibility (HSR) – oamenii sunt în centrul fiecărei organizații.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.