Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Workshop-ul Snapshots from the Borders – un eveniment de implicare și informare privind migrația adresat autorităților și sociețății civile de la Constanța

0

Asociaţia Novapolis – Centrul de Analize şi Iniţiative pentru Dezvoltare în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța au organizat miercuri, 10 octombrie 2018, un atelier de lucru și informare -– adresat actorilor instituționali și ong-urilor din Constanța care au atribuții sau sunt implicați în integrarea migranților și refugiaților.

Workshopul Snapshots from the Borders, activitate a proiectului “Snapshots from the borders – Small towns facing the global challenges of Agenda 2030”, contract nr. CSO-LA/2017/388-115, a adus in prim-plan aspecte interesante privind principalele cauze determinante ale migrației, obiectivele de dezvoltare durabilă sau fenomenul migrației și gestionarea imigrației și integrării refugiaților în România.

Intervențiile reprezentanților din partea Asociaței Novapolis, Primăriei Constanta, Academiei de Studii Economice București, Gărzii de Coastă, Centrului pentru Resurse Civice Constanța, Universității Ovidius Constanța, Colegiului Național Pedagogic Constantin Bratescu, CRCPSA Galați, Serviciului teritorial IGI Constanta și Asociației pentru Promovarea Migrației Legale au pus în dezbatere subiecte relevante și de actualitate precum experiențele locale în recepția imigranților și lucrul cu refugiații, aspectele instituționale, legislative și cooperare la nivel local și regional, precum și opinia publică referitoare la integrarea imigranților.

Evenimentul a reunit participanți din domeniile principale ce vizează procesul de recepție și integrare a migranților, printre autoritățile publice constănțene prezente numărându-se Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, Inspectoratul Școlar Judetean, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Direcţia pentru Sport şi Tineret, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, la care se adaugă partenerii sociali și ong-uri active în domeniu.

Sesiunile de lucru au fost interactive, iar grupurile de  lucru din cadrul workshopului au oferit sugestii și idei referitoare la Rețeaua Orașelor de la Graniță (Border Town Network) ce urmează a fi consolidată în cadrul proiectului. Astfel, participanții la eveniment au avut ocazia să interacționeze direct atât cu experți și specialiști in domeniu, cât și cu imigranți și mediatori interculurali și să dezbată pe marginea fenomenului migraționist și să vizioneze o serie de materiale video și informative și să împărtășească din experiența lor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.