Traficul de persoane nu are vacanţă. Cât e factorul tău de protecţie?

0

Centrul Raţiu pentru Democraţie, prin programul „Nu e de vânzare – Alege pentru binele tău”, în parteneriat cu Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Constanţa şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, lansează miercuri, 4 iulie, ora 11.00 la Centrul de Agrement New Paradise, Eforie Sud campania de prevenire “Traficul de persoane nu are vacanţă. Cât e factorul tău de protecţie?”.

Campania se va desfăşura în perioada 3-9 iulie 2012 cu scopul de a scădea riscul de victimizare prin traficul de persoane. Este destinată tinerilor cu vârsta între 14 şi 25 de ani aflaţi în această perioadă în staţiunea Eforie Sud, Constanţa şi în special în Centrul de Agrement New Paradise. Campania este organizată potrivit conceptului de educaţie „între egali” (peer education) şi este implementată de un grup de 10 tineri din municipiul Turda, jud. Cluj, cu susţinerea celor trei parteneri.

Materialele campaniei „Traficul de persoane nu are vacanţă. Cat e factorul tău de protecţie?” sunt in acord cu experienţa practică a celor trei instituţii implicate, cercetările naţionale şi internaţionale cu privire la cauzele traficului de persoane, evaluarea factorilor de risc şi modele de bună practică.

“Nu e de vânzare – Alege pentru binele tău” este un program de mobilizare a comunității în prevenirea și combaterea traficului de persoane, prin creșterea nivelului de conștientizare și informare. Programul reprezintă o legătură între comunitate, societatea civilă şi instituţiile autorizate să furnizeze servicii sociale sau de siguranţă publică şi a fost inițiat de Centrul Raţiu pentru Democrație, ca răspuns la amploarea traficului de persoane în România.

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa asigură implementarea la nivel judeţean a strategiei şi politicilor Guvernului în domeniile sportului şi tineretului. Între atribuţiile sale intră derularea de activităţi de informare şi consiliere pentru tineret în parteneriat cu organizaţii neguvernamentale şi instituţii publice.

 

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane este structura de specialitate, aflată în subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu atribuţii de coordonare, evaluare şi monitorizare la nivel naţional a aplicării politicilor în domeniul traficului de persoane de către instituţiile publice, precum şi a celor din domeniul protecţiei şi asistenţei acordate victimelor acestuia.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează