Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TIKA si Primaria Mangalia au inaugurat Sectia de Oftalmologie a Spitalului Mangalia

0

Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă, în parteneriat cu Primaria Municipiului Mangalia, au inaugurat noile echipamente cu care au dotat Secția de Oftalmologie a Spitalului Municipal Mangalia

Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA) a dotat Secţia de Oftalmologie a Spitalului Municipal din Mangalia cu echipament medical de ultimă generație, în valoare de 30.000 de euro. Aceasta a fost inaugurată la începutul lunii septembrie, în prezența Excelenței Sale dl. Osman Koray Ertaş, Ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti, reprezentanți ai TIKA și ai autorităților locale.

 

“În fiecare an ne propunem să dezvoltăm parteneriate cu instituții din România pentru dezvoltarea de proiecte în diferite domenii, de la educație la sport și de la cercetare la sănătate. Astfel, am reușit să stabilim o serie de colaborări puternice și să investim în acele zone în care există o nevoie reală. Aceasta a fost și cazul Secției de Oftalmologie a Spitalului Municipal din Mangalia și ne bucurăm că am putut veni în ajutorul medicilor și pacienților de aici cu echipamentele de care aveau nevoie”, a declarat Excelența Sa dl. Osman Koray Ertaş, Ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti.

????????????????????????????????????

“Din această toamnă, pacienţii din Mangalia şi din zonele limitrofe beneficiază de aparatură medicală ultra-performantă, iar medicii au acum un ajutor de nădejde în diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor oculare. Acest lucru nu ar fi fost posibil fară un parteneriat ca cel pe care îl avem cu TIKA și ne dorim să încheiem astfel de colaborări și în viitor, putând să atragem astfel investiții care sunt doar în avantajul locuitorilor din zonă”, a afirmat Cristian Radu, Primarul Municipiului Mangalia.

“Încă din 2015, când a fost înființat biroul din România al Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă, am susținut o serie de inițiative, care au presupuns investiții mai ales în educație și sănătate, și suntem încântați să vedem rezultatele acestora. Cele 13 echipamente de ultimă generaţie pe care TIKA le-a oferit Secției de Oftalmologie sunt deja puse în funcţiune, iar pacienţii beneficiază de tratamente la cele mai înalte standarde. Suntem interesaţi să consolidăm relaţiile dintre România şi Turcia şi vom continua să dezvoltăm astfel de proiecte”, a adăugat Hacı Ahmet Daștan, Coodonator al Oficiului Coordonare Programe – TİKA București.

Printre echipamentele asigurate de TIKA se numără un  autorefractometru modern, menit să asigure o practică eficientă şi o sporire a confortului pacientului, și un perimetru computerizat, pentru testarea rapidă şi precisă a câmpului vizual. De asemenea, din seria noilor dotări ale secţiei fac parte un aplanotonometru, ochelari de probă, exoftalmometru și pachete de lentile pentru gonioscopie. Noul ecobiometru are o capacitate rapidă de procesare a datelor, înregistrare a lor, dar și avantajul conectării aparatului la un computer.

Despre TIKA

Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă (TİKA) a fost înființată în anul 1992, cu scopul de a furniza suport tehnic în vederea dezvoltării de proiecte în diverse domenii. Agenția își desfășoară activitatea în aproximativ 200 de țări, prin intermediul a peste 50 de oficii de coordonare programe și proiecte.

Oficiul de Coordonare Programe  din cadrul TİKA Bucureşti, înființat în anul 2015, a realizat, în cooperare cu instituțiile publice, diverse proiecte în domenii precum educația, sănătatea, cultura sau sportul. În primul an de la înființare, TIKA a contribuit la creșterea calității educației  prin proiectele care au avut drept obiectiv îmbunătățirea infrastructurii și dotarea unităților de învățământ preșcolar, gimnazial și superior.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.