România are oportunitatea de a inova împreună cu cei mai mari giganți europeni din domeniul sănătății. Startup-urile, cercetătorii, spitalele și universitățile se pot înscrie în programul Innostars Connect, lansat de EIT Health

0
 • EIT Health lansează programul InnoStars Connect, o nouă inițiativă de inovare deschisă pentru a încuraja colaborarea transfrontalieră în sectorul european al îngrijirii medicale. Programul va oferi inovatorilor acces la piață, sprijin personalizat și finanțare inteligentă pentru a stimula extinderea soluțiilor revoluționare.

 • În runda sa inaugurală, principalii parteneri InnoStars din Italia, Chiesi Group și Synlab Italy, caută în mod activ idei revoluționare în domeniul diagnosticării timpurii, al îngrijirii pacienților, al administrării de medicamente și al terapiei bolilor rare.

 • Termenul limită pentru depunerea candidaturii este 30 iunie.

România are oportunitatea de a inova împreună cu cei mai mari giganți europeni din domeniul sănătății. EIT Health a lansat, în parteneriat cu două dintre cele mai importante companii farmaceutice din Europa, așa cum sunt Chiesi Group și Synlab Italia, noul program InnoStars Connect, pentru a oferi startup-urilor, universităților și spitalelor din România și din întreaga regiune oportunitatea unică de a realiza inovații care schimbă vieți prin colaborare. Prin intermediul inițiativei, cele 10 organizații selectate vor primi acces la cea mai mare rețea de inovare în domeniul sănătății, finanțare și îndrumare profesională din partea liderilor din industria farmaceutică pentru a pilota soluții inovatoare care să abordeze provocările urgente din domeniul sănătății. Cele mai bune trei echipe vor concura pentru premiul financiar în cadrul marii finale EIT Health InnoStars. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 30 iunie.

Avantajele programului InnoStars Connect

„InnoStars Connect întruchipează perfect adagiul nostru, adesea spus, că nimeni nu poate inova singur. Prin intermediul acestui nou program interesant, oferim inovatorilor din România acces la resurse, cunoștințe și, cel mai important, la conexiuni în cadrul rețelei noastre pentru a dezvolta soluții promițătoare”, a declarat Sarah Haddadin, directorul departamentului de inovație al EIT Health InnoStars RIS și managerul programului. ,,Prin valorificarea expertizei colective a unor profesioniști și instituții de top, InnoStars Connect nu este doar un program, ci este o platformă transformatoare, concepută pentru a propulsa inovația în domeniul sănătății către noi culmi și pentru a promova un ecosistem de colaborare pentru un impact de durată”.

Prima provocare – Chiesi Group

Chiesi Group este un grup global de cercetare biofarmaceutică orientat spre cercetare, animat de dorința de a crește calitatea vieții umane pentru pacienți, familiile și comunitățile lor cu ajutorul unor produse și servicii inovatoare. Compania, împreună cu EIT Health InnoStars, caută soluții revoluționare în domeniile produselor și serviciilor care promovează respirația, de la nou-născuți până la populația adultă ( AIR), tratamentul pacienților cu boli rare și ultra-rare (RARE) și produse și servicii care sprijină îngrijirea specială oferită de profesioniștii din domeniul medical și autoîngrijirea orientată către consumator (CARE)) legate de: 

 1. a) Abordări/soluții terapeutice inovatoare 

 • biomarkeri (inclusiv cei digitali pentru diagnosticarea și monitorizarea timpurie)

 • instrumente și soluții medicale capabile să îmbunătățească parcursul pacientului și aderența terapeutică

 • soluții inovatoare și dispozitive avansate pentru îmbunătățirea administrării medicamentelor prin inhalare, precum și a administrării de macromolecule complexe și pentru CGT (terapii celulare și genetice)

 • soluții biotehnologice avansate pentru producerea și livrarea de produse terapeutice mai durabile, precum și pentru terapia dedicată bolilor RARE

 1. b) Soluții digitale inovatoare în domeniul sănătății

 • pentru a îmbunătăți îngrijirea pacienților și experiența de călătorie

 • pentru a îmbunătăți studiile clinice (de la identificarea pacienților la gestionarea și eventuala urmărire)

 • să dezvolte un sistem coordonat de colectare, analiză și utilizare a datelor din lumea reală.

 • pentru a stimula rezultatele tratamentului și reabilitarea

„Căutăm inovatori exemplari și talentați din rândul start-up-urilor, IMM-urilor, spitalelor, universităților și instituțiilor de cercetare din Italia și din afara ei pentru a colabora cu noi în cadrul oportunităților de inovare deschisă. Scopul nostru este de a explora dincolo de limitele actuale, de a investiga noi abordări și de a dezvolta modele mai bune. Combinând expertiza noastră cu InnoStars Connect, avem în vedere soluții de pionierat care să răspundă nevoilor în evoluție ale pacienților și ale sistemelor de sănătate. Împreună putem face față provocărilor create de interconectarea dintre sănătatea planetei și sănătatea umană, promovând un viitor mai sănătos pentru toți.”, a declarat Fabrizio Conicella, șeful Centrului de inovare deschisă și competențe, Chiesi Grou

A doua provocare – Synlab Italia

Synlab Italia este cea mai importantă companie de diagnosticare din Europa, cu o nouă abordare „integrată” a inovației medicale, a prevenției și a îngrijirii medicale în Italia, în conformitate cu standardele de calitate și excelență din Europa. Împreună cu EIT Health InnoStars, aceștia caută biomarkeri și tehnologii avansate de diagnosticare: 

– Dezvoltați biomarkeri și tehnologii de diagnostic de ultimă generație pentru a spori serviciile Synlab Italia, inclusiv progrese în metodologiile de testare.  

„Vedem un potențial extraordinar pentru biomarkerii și tehnologiile de diagnosticare inovatoare de a revoluționa furnizarea de îngrijire medicală. Prin intermediul InnoStars Connect, suntem nerăbdători să ne asociem cu inovatori din întreaga Europă pentru a găsi soluții creative care să ne îmbunătățească serviciile și rezultatele pentru pacienți”. ,,Ne dorim să ne unim forțele cu inovatorii pentru a debloca noi modalități de a furniza diagnostice de ultimă generație care vor modela viitorul îngrijirii medicale pentru milioane de cetățeni europeni„, a declarat MAURIZIO FERRARI – CMO Chief Medical Officer SYNLAB Italy.

Modul în care se desfășoară înscrierile

Start-up-uirle, IMM-urile, spitalele, universitățile și instituțiile de cercetare cu soluții inovatoare relevante pentru provocările de mai sus, din țările europene eligible, sunt încurajate să se înscrie în programul InnoStars Connect. Candidații eligibili trebuie să aibă o soluție cu un nivel de maturitate cuprins între TRL 5 (tehnologie validată într-un mediu relevant) și TRL 7 (demonstrație a prototipului de sistem într-un mediu operațional) și să fie pregătiți să colaboreze într-un cadru de inovare deschisă. Organizațiile individuale care nu sunt în prezent parteneri ai EIT Health trebuie să devină parteneri EIT Health InnoStars. Alăturându-se programului, aceștia vor avea acces la o rețea și la resurse extinse, colaborări transformatoare cu inovatori de vârf din domeniul sănătății.

Organizațiile interesate să aplice pot afla mai multe informații și pot aplica, accesând pagina InnoStars Connect – EIT Health

***

Despre Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT)

EIT este cel mai mare ecosistem de inovare din Europa și reunește aproape 2 400 de parteneri din organizații de top din domeniul afacerilor, cercetării și educației din întreaga Europă în peste 50 de centre de inovare. EIT consolidează capacitatea Europei de a inova, oferind soluții la provocările globale urgente și încurajând talentele antreprenoriale pentru a crea o creștere durabilă și locuri de muncă calificate în Europa. EIT este un organism al UE și face parte integrantă din Orizont Europa, Programul-cadru al UE pentru cercetare și inovare. Institutul sprijină parteneriate paneuropene dinamice, comunitățile de cunoaștere și inovare ale EIT, compuse din companii, laboratoare de cercetare și universități de top, fiecare dintre acestea fiind dedicată rezolvării unei provocări mondiale urgente, de la schimbările climatice la sănătate și energie regenerabilă. 

Pentru mai multe informații, vizitați https://eit.europa.eu/ .

Despre EIT Health

EIT Health este o rețea de inovatori din domeniul sănătății, care numără aproximativ 120 de parteneri și este sprijinită de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene. Colaborăm la nivel transfrontalier pentru a oferi noi soluții care le pot permite cetățenilor europeni să trăiască mai mult și mai sănătos.   

Pe măsură ce europenii abordează provocarea reprezentată de creșterea numărului de boli cronice și a multimorbidității și încearcă să realizeze oportunitățile pe care tehnologia le oferă pentru a depăși abordările convenționale în ceea ce privește tratamentul, prevenirea și stilurile de viață sănătoase, avem nevoie de lideri de opinie, de inovatori și de modalități eficiente de a aduce pe piață soluții inovatoare în domeniul sănătății.  Angajamentul nostru de a impulsiona progresul în domeniul sănătății este evident în rolul nostru proactiv în ceea ce privește mentoratul, finanțarea și facilitarea cercetării. Recunoscut ca un actor esențial în inovarea în domeniul sănătății, realizările EIT Health includ catalizarea a peste 2 500 de start-up-uri și scale-up-uri, ajutând start-up-urile susținute de EIT Health să atragă investiții de 1,9 miliarde de euro, propulsând 113 soluții de sănătate pe piață și formând 49 000 de studenți și profesioniști. 

EIT Health răspunde acestor nevoi. Noi conectăm toți actorii relevanți din domeniul sănătății la nivel european – asigurând includerea tuturor părților din „triunghiul cunoașterii”, astfel încât inovarea să se producă la intersecția dintre cercetare, educație și afaceri, în beneficiul cetățenilor.   

EIT Health: Împreună pentru o viață sănătoasă în Europa. Pentru mai multe informații, vizitați: http://www.eithealth.eu

Despre EIT Health InnoStars

Grupul InnoStars este una dintre cele opt zone geografice ale EIT Health. Acesta acoperă jumătate din Europa, inclusiv Polonia, Ungaria, Italia și Portugalia, precum și regiuni suplimentare incluse în schema regională de inovare a EIT – statele baltice, Croația, Slovacia, Republica Cehă, Slovenia, Grecia și România. Acesta este un grup de țări calificate de Tabloul european de bord al inovării (EIS) drept inovatori moderați. InnoStars se concentrează pe promovarea spiritului antreprenorial, a inovării și a educației în domeniul asistenței medicale, al modului sănătos de viață și al îmbătrânirii active în regiune și pe reducerea decalajului dintre regiunile care sunt lideri în materie de inovare și cele care sunt în progres.

Despre programul EIT Regional Innovation Scheme (EIT RIS)

Programul EIT Regional Innovation Scheme (EIT RIS) a fost creat de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) pentru a reduce decalajul dintre regiunile care sunt lideri în domeniul inovării și cele care sunt în progres. Acesta își propune să incubeze regiunile din Europa Centrală, de Est și de Sud, descoperind atuurile lor unice în materie de inovare și să implice inovatorii locali pentru a participa la programe paneuropene. În domeniul sănătății, programul se dezvoltă din 2016 și este coordonat de EIT Health InnoStars. Acesta încorporează 11 centre EIT Health Hubs situate în 11 țări din Europa de Est, Centrală și de Sud.

EIT Health: Împreună pentru o viață sănătoasă în Europa

Pentru mai multe informații, vizitați: www.eithealth.eu.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.