Proiectul „Sprijinirea copiilor ucraineni refugiați”, realizat de „Salvați copiii România”, este câștigătorul național al Premiului cetățeanului european 2022

0

Premiul cetățeanului european 2022 în România a fost decernat proiectului „Sprijinirea copiilor ucraineni refugiați”, realizat de „Salvați copiii România”, în cadrul unei ceremonii organizate de Biroul Parlamentului European în România, vineri, 7 octombrie.

Ceremonia, la care au participat membri ai Parlamentului European: Eugen Tomac (EPP), Victor Negrescu (S&D), Dragoș Pîslaru (RE), împreună cu Gabriela Alexandrescu, Președinte executiv al organizației „Salvați copiii România” și Gabriel Carnariu, Președinte al Consiliului Tineretului din România,  poate fi urmărită la urmatorul link:

https://s.go.ro/k7rabsgd

password: 468908

Premiul cetățeanului european reprezintă o recunoaștere a inițiativelor care contribuie la cooperarea europeană și la promovarea valorilor comune. Anul acesta au fost înscrise 300 de aplicații la nivel european, din rândul cărora au fost selectate 30 de proiecte câștigătoare.

Decernat anual de Parlamentul European, premiul este acordat proiectelor organizate de persoane sau organizații care încurajează:

  • înțelegerea reciprocă și integrarea mai strânsă între cetățenii UE;
  • cooperarea transfrontalieră care edifică un spirit european mai puternic;
  • valorile și drepturile fundamentale ale UE.

Persoanele, grupurile, asociațiile sau organizațiile pot candida cu un proiect sau pot nominaliza un proiect pentru Premiul cetățeanului european. Deputații în PE pot prezenta, de asemenea, o nominalizare.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.