Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiect internațional la Costinesti si Masa Rotunda la Institutul National de Cercetare – Dezvoltare Marină Constanta

0

The Black Sea and the Youth Policy

Marea Neagră și Politicile de Tineret

17 – 28 iunie 2017

Costinești, România

19388676_1468839543163812_3920476423928264345_o

Ieri, 22 iunie 2017, s-a desfășurat la ora 10:30 la sediul I.N.C.D.M. din Blvd. Mamaia nr. 300, RO-900581, Constanţa, România, Masa Rotundă “Tinerii și Politicile de Protejare a Mării Negre”. Această masă rotundă a reunit șase lideri de decizie din instituții ce au ca scop protejarea Mării Negre și 40 de tineri din Bulgaria, Slovacia, Turcia și România, participanți în proiectul Erasmus+ KA3 “The Black Sea and the Youth Policy” (proiect avizat de Ministerul Educației și Cercetării). Prin această masă rotundă s-a dat glas ideilor celor 40 de tineri și șase lideri decizionali din Romania, Bulgaria, Turcia și Slovacia cu privire la importanța implicării tinerilor în protejarea Mării Negre.

La această masă rotundă au participat:

o          Reprezentanții Prefecturii Constanța;

o          Reprezentanții Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare Marină “Grigore Antipa” Constanţa;

o          Șase lideri de decizie din instituții ce au ca scop protejarea Mării Negre din Bulgaria, Slovacia, Turcia și România;

o          40 de tineri din Bulgaria, Slovacia, Turcia și România, participanți în proiectul Erasmus+ KA3 “The Black Sea and the Youth Policy”.

După aceasta discuție la Masa Rotundă care a avut loc la Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare Marină “Grigore Antipa” Constanţa, tinerii participanți și reprezentanții instituțiilor s-au îndreptat către Cazinoul de pe faleza orașului Constanța și au luat parte la o reprezentație EcoBatucada. Aceaștia au dorit să crească nivelul de conștientizare a importanței protejării Mării Negre, cântând la instrumente făcute din materiale reciclabile.

Marea Neagră este una dintre cele mai remarcabile mări regionale din lume, fiind una dintre cele mai izolate. Singura sa legătură cu oceanele lumii este prin Strâmtoarea Bosfor. Cu toate acestea, Marea Neagră se confruntă cu anumite provocări conform Planului strategic de acțiune pentru protecția mediului și reabilitarea Mării Negre, adoptat la Sofia, Bulgaria, la 17 aprilie 2009, de Comisia pentru Protecția Mării Negre Împotriva Poluării. Complementar se identifică implicarea scăzută a tinerilor în elaborarea unor politici comune cu privire la protecția mediului Mării Negre şi a zonei sale costiere. În acest context, Asociaţia Young Europe Society în colaborare cu Prefectura Județului Harghita, Prefectura Județului Constanța și Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare Marină “Grigore Antipa” Constanţa desfășoară în perioada 17-28 iunie proiectul KA3 “The Black Sea and the Youth Policy” (proiect avizat de Ministerul Educației și Cercetării) în loc. Costinești, jud. Constanța, proiect finanțat prin programul Comisiei Europene, Erasmus+.

Seminarul reunește 40 tineri cu vârsta cuprinsă între 16-30 ani din 4 țări partenere: România, Bulgaria, Slovacia și Turcia. De asemenea, în cadrul acestuia sunt prezenți 6 lideri decizionali și experți. Prezența acestor lideri decizionali în cadrul proiectului este imperios necesară în crearea propunerii de politică de tineret, oferindu-le tinerilor oportunitatea de a da glas ideilor lor cu privire la implicarea în protejarea Mării Negre.

În cadrul activităților sunt folosite metode educative non-formale precum: animarea participanților, joc de rol, Environmental Art Exhibition, EcoBatucada, a învăța prin a face, sesiuni de reflecție, învățare individuală, participare activă în activitățile de grup.

Menționăm că susținerea financiară pentru realizarea integrală a acestui proiect este asigurată de către Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.