Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prezentare publică Digital First – un cadru colaborativ de dezvoltare a unei politici publice de transformare digitală a administrației publice

0

Institutul Aspen România a organizat joi, 24 iunie, sub egida programului Aspen Technology & Society Program și seriei de webinarii Aspen Dialogues, webinarul de prezentare publică a iniţiativei Digital First. Misiunea acestui demers este transformarea digitală a serviciilor publice, însoțită de educație digitală, pentru o administrație modernă, adaptată nevoilor actuale ale societății, ca factor determinant al dezvoltării României.

În urma consultărilor cu stakeholderi cheie din sectorul public, desfășurate sub egida programului Aspen Technology & Society, începând cu 2020, Institutul Aspen România a produs un set de principii Digital First și o propunere de cadru colaborativ privind dezvoltarea unei politici publice de transformare digitală a administrației publice în România, atât la nivel central cât și la nivel regional şi local. Paper-ul rezultat, realizat prin metoda Aspen de a facilita prin discuţii informale şi apolitice un consens între decidenți publici şi reprezentanți ai sectorului privat, ai mediului academic și non-guvernamental, poate fi consultat AICI.

În urma sprijinului primit din partea decidenților publici, webinarul de prezentare a inițiativei Digital First, desfăşurat pe 24 iunie, a avut rolul de a promova în spaţiul public setul de principii și cadrul colaborativ propus de Institutul Aspen România. Inițiativa a fost prezentată de Radu Puchiu, Director al programului Aspen Technology & Society. Şi-au exprimat sprijinul pentru iniţiativă decidenţi publici cu un rol cheie în transformarea digitală a administraţiei publice, precum: Octavian Oprea, Preşedinte, Autoritatea Pentru Digitalizarea Romaniei; Sabin Sărmaş, Preşedinte, Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, Camera Deputaţilor; Liviu Mălureanu, Președinte, Agenția Națională a Funcționarilor Publici. La eveniment au avut intervenţii în susţinerea iniţiativei şi reprezentanţi ai sectorului privat şi ai societăţii civile.

Institutul Aspen România lansează invitaţia tuturor stakeholderilor interesaţi de a se alătura acestui cadru de transformare digitală a administraţiei publice, pentru a facilita servicii eficiente care vor îmbunătăți viața cetățenilor și a mediului de afaceri şi contura un viitor modern, accesibil și rezilient pentru România.

Despre Programul Aspen Technology & Society

Programul de politici publice Aspen Technology & Society reprezintă o platformă apolitică, neutră, non-partizană. În cadrul programului, prin metoda Aspen, a fost creată o comunitate alcătuită dintr-o gamă variată de stakeholderi relevanţi din sectorul public, privat și non-guvernamental, precum şi din mediul academic, cu scopul de a identifica oportunități neexploatate bazate pe digitalizarea sectorului public şi a economiei, noile tehnologii şi automatizare, dar şi de a promova reziliența societăţii în contextul riscurilor și amenințărilor cauzate de evoluțiile din tehnologie.

Partenerii programului Aspen Technology & Society: Vodafone, Microsoft, UiPath, Modex

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.