Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ovidiu Sandor proiecteaza un pod nou si o pasarela in Timisoara

0

Mulberry Development proiectează un pod cu patru benzi și o pasarelă pietonală în zona ISHO din Timișoara. Cum arată proiectul?

3 4

15 septembrie 2017 – Mulberry Development, dezvoltatorul proiectului ISHO, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă la Timișoara, proiectul unui pod auto și a unei pasarele pietonale spectaculoase peste râul Bega, în zona în carese construiește cel mai modern ansamblu rezidențial și o clădire de birouri de nouă generație în Timișoara. Proiectarea este realizată de dezvoltator în cadrul parteneriatului pe care acesta îl are cu Primăria Timișoara și va fi donată municipalității pentru realizare.

În urma consultărilor periodice cu autoritățile locale, Mulberry Development a prezentant propunerea aleasă pentru traversarea pietonală și auto – un pod nou cu patru benzi pe sens și o pasarelă, soluție care îmbunătațește decisiv calitatea experienței pietonale, a traficului pe biciclete și auto. Propunerea pentru pod este semnată de biroul de arhitectură Gaivoronschi & Andreescu din Timișoara. Simplă și eficientă, dar totodată elegantă și bine integrată, varianta propusă urmărește să ofere o soluție pragmatică, funcțională pentru două benzi de circulație pe sens și implică costuri optime de implementare. În același timp, pasarela oferă ocazia realizării unei lucrări deosebite din punct de vedere architectural incluzând un amfiteatru spectaculos ce coboară la Bega și punând un accent deosebit pe iluminatul pe timp de noapte. Proiectul pasarelei este semnat de arhitectul timișorean Bogdan Zaha, care în prezent profesează în Viena și al cărui  parcursul profesional include o perioadă de 6 ani petrecută în prestigiosul birou de arhitectură Zaha Hadid, recunoscut internațional pentru lucrările emblematice din mai multe metropole ale lumii. Proiectarea tehnică a podului și a pasarelei este realizată de SSF, o companie timișoreană care proiectează poduri în Germania și Romania, întregul proiect propus fiind conceput de specialiști timișoreni.

Dezvoltatorul asigură finanțarea proiectării celor două lucrări, proiect pe care îl donează Primăriei în vederea licitării lucrărilor și implementării. În plus, Mulberry Development asigură pe propria cheltuială proiectarea și execuția în regim de bulevard cu patru benzi porțiunea care va traversa proiectul ISHO și va asigura legătura cu noul pod, urmând ca lucrarea să fie donată orașului.  Soluția propusă va avea rolul de a fluidiza traficul din Timișoara și de a asigura o legătură coerentă a zonelor istorice, Piața Unirii și zona Fabric, facilitând tot odata accesul pietonal și pe biciclete la zonele verzi ale orașului și malurile recent amenajate ale râului Bega.

“Remarcăm colaborarea excelentă pe care o avem cu primarul Nicolae Robu și autoritățile locale și dorim, prin acest proiect, să oferim un exemplu de parteneriat public-privat de succes care se materializează la Timișoara. Încă de la ideea realizării noului nostru proiect am avut în vedere o componentă importantă prin care să contribuim la dezvoltarea întregii zone ISHO, dar și a orașului. Venim cu o propunere pentru o utilitate publică care stă în picioare oriunde în Europa, atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic, în deplină armonie cu dezvoltarea urbană din zonă, dată de proiectul imobiliar multifuncțional ISHO ”, nuanțează Ovidiu Șandor, dezvoltatorul ISHO.

Randările cu cele două lucrări propuse, pot fi descărcate aici: www.isho.ro/proiect-pod

ISHO este cel mai modern proiect imobiliar multifunțional care se construiește în Timișoara urmând să fie finalizat în 2020. Prima etapă a clădirii de birouri are structura ridicată și va fi livrată în primăvara anului viitor. Tot în 2018 vor fi finalizate și date în folosință primele clădiri cu apartamente. Pe lângă componenta rezidențială ce va include peste 1.000 de apartamente și cea office, care va cuprinde peste 55.000 mp de spații de birouri de nouă generație, ISHO va oferi un centru de conferințe, dar și un spațiu de co-work de tip hub. Ansamblul va fi deservit de 2.000 de locuri de parcare, va include un mix ideal de servicii, precum gym, spa, piscină, dar și un parc de peste 7.500 mp. ISHO va fi deservit de un after-school, dar și de mai multe școli și grădinițe bine cotate, aflate în proximitate. Proiectul va fi completat de un supermarket, un centru medical, farmacie, bănci și alte funcțiuni comerciale complementare. De asemenea, ISHO va avea propriul debarcader, un loc de relaxare care deservește, în același timp, noua linie de vaporetto. Nu în ultimul rând, zona pietonală a ansamblului va oferi restaurante, cafenele, terase și alte spații de socializare și relaxare.

Despre Mulberry Development

Mulberry Development este o companie premiată, specializată în dezvoltarea proiectelor imobiliare, fondată de antreprenorul Ovidiu Șandor. Compania este cunoscută pentru realizarea a două proiecte majore în cele mai importante orașe secundare din România: City Business Centre, Timișoara și The Office, Cluj-Napoca.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.