Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ONG-urile pot contribui la poziția reprezentanților societății civile din CES referitoare la actele normative elaborate de Parlament și Guvern

0

ONG-urile pot contribui prin platforma VotONG la pozițiile susținute în Consiliul Economic și Social de reprezentanții asociațiilor și fundațiilor neguvernamentale ale societății civile referitoare la proiectele de legi, ordonanțe de guvern, ordonanțe de urgență ale guvernului și hotărâri de guvern.

Extinderea scopului platformei VotONG pentru a facilita și consultări ale sectorului ONG este rezultatul unui parteneriat între reprezentanții societății civile în CES, care vor derula efectiv consultările, și asociația Code for Romania, care asigură suportul tehnic în acest sens.

Consiliul Economic și Social (CES) este un organism consultativ al Parlamentului și al Guvernului, prevăzut de Constituția României la art. 141, și este consultat obligatoriu asupra tuturor proiectelor de acte normative elaborate de Guvern și Parlament care intră în domeniile sale de competență. Plenul CES, cel care decide asupra avizelor instituției, este format din câte 15 reprezentanți ai societății civile, ai sindicatelor și, respectiv, ai patronatelor.

Pentru participarea la consultări, ONG-urile trebuie să se înscrie pe platforma www.votong.ro și, ulterior, să accepte invitația în spațiul de lucru dedicat consultărilor.

Reprezentanții societății civile în CES și Code 4 Romania organizează un webinar pentru organizațiile interesate joi, 27 mai, ora 18:00, accesibil pe platforma Zoom și care va putea fi urmărit și live pe pagina Facebook – www.fb.com/cesongRo.

De asemenea, un scurt ghid tehnic pentru participarea la consultări este disponibil online, la acest link

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.