Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un ambasador român, în vizită la „ambasada culturală” a Geoparcului Țara Hațegului din Luxemburg

0

Vizita în expoziția „Obiecte făcute din piatră” („Stone Made Objects”), realizată de Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului – Universitatea din București, a marcat încheierea misiunii diplomatice pentru ambasadorul României în Marele Ducat al Luxemburgului, Excelența Sa domnul Lilian Zamfiroiu.

Expoziția a fost găzduită până pe 11 iulie în pitorescul castel Larochette, în Geoparcul aspirant UNESCO Natur- & Geopark Mëllerdall din Luxemburg.

În cadrul evenimentului la care a participat, Excelența Sa domnul Lilian Zamfiroiu a declarat: „Această inițiativă este realmente formidabilă din punctul meu de vedere, pentru că înglobează mai multe colaborări. Dincolo de colaborarea directă dintre România și Luxemburg este vorba și despre colaborarea indirectă cu geoparcurile europene care au contribuit la această expoziție. Pur și simplu, când o vizitezi, ai o privire de ansamblu asupra aproape întregii Europe”.

De altfel, întrebat care ar fi obiectul care i-ar inspira următoarea destinație de vacanță dintr-un geoparc, Excelența Sa a ales în primul rând România și Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului. A fost impresionat însă și de povestea realizării țiglei în Geoparcul Internațional UNESCO Haute-Provence din Franța.

Excelența Sa domnul Lilian Zamfiroiu a apreciat ideea expoziției și contribuția României, prin Geoparcul Țara Hațegului, la promovarea conceptului de Geoparc prin dezvăluirea poveștilor din spatele obiectelor din piatră. De asemenea, a felicitat echipa Geoparcului aspirant UNESCO Natur- & Geopark Mëllerdall pentru nivelul înalt de organizare a evenimentului.

Expoziția reunește obiecte reprezentative din peste 30 de geoparcuri europene. Fiecare obiect pare să își spună propria poveste despre modul în care omul a folosit resursele naturale de-a lungul timpului transpunându-le în veritabile obiecte de artă.

Colaborarea cu Geoparcul aspirant UNESCO Natur- & Geopark Mëllerdall, prin intermediul acestei expoziții, a demonstrat că membrii echipei și teritoriul sunt pregătiți să acționeze în spiritul programului UNESCO pentru Geoștiințe și Geoparcuri. Apreciez munca lor, le doresc success în efortul de a deveni membru cu drepturi depline în Rețeaua Geoparcurilor Internaționale UNESCO și sunt convins că vor avea un rol important în promovarea conceptului de geoparc într-o nouă țară europeană – Marele Ducat al Luxemburgului”, a afirmat dr. Alexandru Andrășanu, directorul Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului – Universitatea din București în intervenția online din cadrul evenimentului.

Excelența Sa dl. Lilian Zamfiroiu a acordat un scurt interviu în limba română dnei. Conny Koob, directorul de Comunicare al geoparcului aspirant UNESCO Natur- & Geopark Mëllerdall. Interviul este disponibil aici.

Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului cuprinde întreaga Țară a Hațegului și are statut de sit UNESCO, parte a Programului Internaţional pentru Geoştiinţe şi Geoparcuri, care reuneşte 169 de teritorii din 44 de ţări incluse în Reţeaua Globală a Geoparcurilor, stabilite în urma unui proces de selecţie şi validare. Administrarea statutului de Geoparc Internațional UNESCO este realizată de Universitatea din Bucureşti. Geoparcul este un teritoriu cu valori naturale şi culturale, un program de dezvoltare durabilă, un brand care propune o călătorie în timp, în istoria de 4,6 miliarde de ani a Pământului, o stare de spirit a tuturor celor ce doresc să participe la renaşterea unor comunităţi şi este tărâmul de întâlnire ce îi reuneşte pe toţi cei care se simt ataşaţi de valorile tradiţionale, fie că sunt locuitori reali sau virtuali. Geoparcul cuprinde elemente de interes geologic deosebit alături de elemente de interes ecologic, arheologic, istoric și cultural. Dinozaurii descoperiţi în Ţara Hațegului sunt unici în lume, importanța științifică și atractivitatea lor fiind sporită prin descoperirile de cuiburi cu ouă și pui de dinozauri, ale unor mamifere contemporane dinozaurilor și a unei reptile zburătoare gigantice (Hatzegopteryx), din grupul pterosaurilor.

Pentru informații privind Geoparcul accesați: www.hateggeoparc.ro

Pentru informații privind Universitatea din București accesați: www.unibuc.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.