IICCMER, semnal de alarmă! Securitatea comunistă, în continuare omagiată prin crucea ridicată în secțiunea militară a Cimitirului din Pitești 

0

Securitatea comunistă, în continuare omagiată prin crucea ridicată în secțiunea militară a Cimitirului din Pitești 

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) se arată profund indignat de indolența autorităților locale și a organizațiilor care au permis, timp de un an de zile, ca la Pitești, ,,crucea comemorativă’’ dedicată ,,eroilor” așa-numitului „front nevăzut”, ridicată pe data de 14 septembrie 2022, să nu fie înlăturată. 

Deși IICCMER a transmis adrese oficiale către Primăria Municipiului Pitești, Asociația Națională a Veteranilor de Război, filiala Argeș, către Asociația Națională ,,Cultul Eroilor-Regina Maria”, Oficiul Național pentru Cultul Eroilor și către filiala Argeș a Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Serviciul Român de Informaţii – nici una dintre entitățile enumerate nu a dorit să își accepte răspunderea față imoralitatea și impietatea existenței acestui monument cu caracter totalitar. 

De asemenea, chiar dacă și Serviciul Român de Informații, prin discursul domnului Eduard Hellvig (din data de 4 octombrie, susținut cu ocazia deschiderii anului universitar de la Universitatea ,,Babeș-Bolyai’’ din Cluj-Napoca), a comunicat public faptul că se delimitează fără echivoc de această inițiativă, nu a fost luată nicio măsură fermă de înlăturare a monumentului. 

,,Doresc să trag din nou un semnal de alarmă asupra faptului că astăzi, în societatea noastră, la aproape 34 de ani de la Revoluție, continuă să existe un curent de opinie menit să relativizeze natura criminală a regimului comunist din România, pe tot parcursul existenței sale. Asistăm consternați, de un an de zile, la un spectacol grotesc, în care diferite entități ale Statului român, ca și organizații de utilitate publică, girează tacit existența unei ,,cruci comemorative’’ dedicată Securității, adică instituției represive care a avut drept scop apărarea și întărirea comunismului românesc, precum și protejarea familiei dictatorului Nicolae Ceaușescu și a altor demnitari ai regimului. Nu putem cinsti, într-o astfel de manieră, memoria adevăraților eroi din perioada regimului comunist, adică a ofițerilor, profesorilor, muncitorilor, țăranilor, preoților și studenților ce s-au împotrivit acestui regim totalitar.  Îndepărtarea acestui  ,,monument”, construit în orașul celui mai odios experiment pus în practică de regimul totalitar comunist, este imperios necesară într-o țară cu principii și valori fundamental democratice și, ca atare, solicit din nou înlăturarea sa’’, a declarat Prof.univ.dr. Florin-Daniel Șandru, Președinte executiv al IICCMER. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.