Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ghidul de pregătire „Cum poți supraviețui unui cutremur?”

0

Miercuri, 23 iunie, de la ora 12.00, ARCEN lansează la ARCUB Gabroveni, ghidul de pregătire Cum poți supraviețui unui cutremur?, dezvoltat împreună cu Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic, în cadrul proiectului Antiseismic District.

Vă invităm să participați alături de noi la evenimentul de lansare a ghidului de pregătire pentru cutremur, în cadrul căruia vor fi prezenți reprezentanți ai autorităților locale și naționale, instituții și ONG-uri.

Vom discuta despre starea actuală a Bucureștiului, una din cele mai vulnerabile capitale din Europa din punct de vedere seismic, dar și despre eforturile, provocările și obiectivele proiectului.

Ghidul reprezintă rezultatul documentării și interacțiunii pe care le-am dus în ultimii 2 ani în comunități care locuiesc în zone vulnerabile la seism, dar și a dialogului cu autoritățile locale și autoritățile naționale care gestionează situațiile de urgență.

Cum poți supraviețui unui cutremur? este un instrument complex care propune o serie de soluții concrete de pregătire înainte, în timpul și după un cutremur major și care conține harta centrului Bucureștiului cu imobilele încadrate în clasele I și II de risc seismic, imobilele încadrate în categoriile de urgență U1, U2 și U3, arterele care ar putea fi blocate în urma unui cutremur major, propuneri de puncte de întâlnire după cutremur, precum și puncte medicale.

Ghidul de pregătire pentru cutremur este tipărit în 20.000 exemplare, urmează să fie distribuit locuitorilor din București, și va putea fi găsit în mai multe puncte din oraș.

*Antiseismic District este un proiect ARCEN, dezvoltat în parteneriat cu Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic, de informare, educare și pregătire în caz de cutremur, care propune un set de acțiuni individuale, practice și responsabile pentru reducerea riscurilor în cazul unui cutremur major. Proiectul este susținut prin Fondul Bucureștiul Pregătit, gestionat de Fundația Comunitară București și finanțat de ING Romania, IKEA România, Lidl Romania, Enel România și Endava.

Sponsori: PAID RomaniaFundația AlexandrionMEGA IMAGE, Medlife, Sun Plaza.

Parteneri: Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic, OMA VISION.

Mai multe detalii despre eveniment -> https://www.facebook.com/events/515054796612742

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.