Devino promotor al Uniunii Europene în comuna ta și vizitează Parlamentul European în 2024!

0

Pentru mulți dintre tinerii din mediul rural, Uniunea Europeană reprezintă un concept abstract – o instituție despre care știu că există, însă care pare prea departe de ei. Astfel, în contextul Alegerilor Europene din 2024 și nu numai, European Youth Village a demarat proiectul RING THE CITIZENSHIP, prin care ne propunem să dezvoltăm oportunitățile de participare, dezvoltare și învățare pentru tinerii din mediul rural din România și să conectăm tinerii din mediul rural la Uniunea Europeană.

Căutăm 20 de tineri care să devină ambasadori ai Uniunii Europene în comunele lor, iar prima activitate din cadrul proiectului va avea loc în perioada 15-22 decembrie 2023, în Bran, județul Brașov. Apelul la înscrieri este deschis până la data de 10 decembrie la ora 14:00 și se face prin completarea formularului online disponibil aici. Citește toate detalii logistice și AGENDA în Infopack AICI.

Poți aplica și tu:

  • Dacă ai vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani, locuiește în mediul rural și ești interesat(ă) de Uniunea Europeană,
  • Dacă crezi în solidaritate, diversitate, democrație, egalitatea de șanse și drepturile omului și îți dorești să te implici în promovarea acestor valori în rândul tinerilor din mediul rural
  • Dacă dorești să dezvolți competențe de participare și cunoștințe despre Uniunea Europeană și ești dispus(ă) să te implici în organizarea de activități de informare și promovare în comuna ta și în satele din jur,
  • Dacă dorești să lucrezi în echipă cu alți tineri din mediul rural, ai motivația și disponibilitatea de a te implica în toate activitățile proiectului [inclusiv să participi la cele trei întâlniri fizice de lucru ale rețelei de promotori: 15-22 decembrie 2023 și 14 – 18 mai 2024 în Bran, județul Brașov; final de septembrie – în Bruxelles, Belgia],
  • Dacă îți dorești să devii membru în Rețeaua promotorilor Uniunii Europene în mediul rural – sub umbrela programului European Youth Village,
  • În cazul participanților minori – dacă ai acordul părinților/tutorelui pentru a se implica în activitățile proiectului.

Găsești mai multe informații despre proiectul RING THE CITIZENSHIP și ce vor face promotorii UE în cadrul proiectului într-un Infopack disponibil AICI.

Proiectul RING THE CITIZENSHIP este un proiect de participare finanțat de către Uniunea Europeană prin programul Erasmus Plus. Proiectul este implementat de către Asociația Ring the Changes, împreună cu Asociația pentru Dezvoltare Activă, Go Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile și Organizația Tinerilor Dorneni, sub umbrela programului European Youth Village.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.