Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Demonstraţie live de electro-braconaj

0

Caz şocant la ONGFest: Vezi aici[1] demonstraţie live de electro-braconaj

În timp ce din Deltă dispar în fiecare oră 570 de kilograme de peşte capturat ilegal[2] direct pe piaţa neagră, Salvaţi Delta vă invită la o demonstraţie de electro-braconaj, care va avea loc vineri, 9 septembrie, între orele 14 şi 15, în Parcul Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti, în cadrul ONGFest.

Demonstraţia va fi realizată împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în cadrul seminarului cu tema „Electro-Braconaj în Delta Dunării”, organizat de Salvaţi Delta la ONG Fest. La eveniment vor fi prezenţi Marian Sora, ofiţer specialist Serviciul pentru protecţia fondului forestier şi piscicol, Direcţia de Ordine Publică – IGPR, reprezentanţi ai Serviciului de Poliţie Delta Dunării – Tulcea, Marius Bărbulescu, comisar general adjunct Garda Naţională de Mediu, Gabriel Abos, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Liviu Mihaiu, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta, şi Mălin Muşatescu, vicepreşedinte Salvaţi Delta şi redactor şef Super Pescar.

Evenimentul este organizat în cadrul celei de-a treia ediţii a  Festivalului Naţional al Organizaţiilor Neguvernamentale din România – ONGFest, care se desfăşoară în zece oraşe din ţară. Acţiunile din Bucureşti vor avea loc în Parcul Alexandru Ioan Cuza (fostul IOR), în perioada 9-11 septembrie 2011.

Salvaţi Delta participă la festivalul organizaţiilor neguvernamentale cu un stand unde vor fi expuse ustensile moderne şi tradiţionale de braconat[3] şi un acvariu care reconstituie una dintre feţele Deltei Dunării – peşti morţi, deşeuri, specii de floră şi faună afectate de activităţile oamenilor. Standul Salvaţi Delta poate fi vizitat începând de vineri, 9 septembrie, ora 11, până duminică, 11 septembrie, la ora 19.

Mai multe detalii despre ONG Fest sunt disponibile pe pagina web a festivalului – www.ongfest.ro.


[1] Vineri, 9 septembrie 2011, între orele 14 şi 15, în Parcul Alexandru Ioan Cuza (fostul IOR), intrarea de la intersecţia dintre Str. Baba Novac şi Str. Câmpia Libertăţii, lângă statuia Alexandru Ioan Cuza

[2] Conform estimărilor Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării, 5.000 de tone de peşte din Deltă ajung anual pe piaţa neagră, ceea ce înseamnă că, în fiecare oră, cantitatea de peşte braconat este de 570 de kilograme

[3] Ustensilele de braconaj folosite în timpul demonstraţiei sunt puse la dispoziţie de Inspectoratul General al Poliţiei Române – Poliţia Deltei Dunării, dintre uneltele confiscate în timpul acţiunilor de control în Deltă.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.