Conferința Națională a Managerilor Culturali

0

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – ediția a 10-a va fi deschisă de Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Raluca Turcan, Ministrul Culturii și Andrei Chistol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii din Republica Moldova, joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 09.30.

Evenimentul este organizat de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) și va avea loc la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București – Sala Media. 

Printre personalitățile invitate în calitate de speakeri la Conferință se numără: prof. univ. dr. Constantin Chiriac – Director General, Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, prof. univ. dr. Mircea Vasilescu – Universitatea din București, prof. univ. dr. Dumitru Borțun – Facultatea de Comunicare și Relații Publice (SNSPA), prof. univ. dr. Doina Banciu – Universitatea din București, Ada Hausvater – Director General Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, Ovidiu Șandor – Președinte Fundația Art Encounters, Ioana Ciocan – CEO Art Safari, Ruxandra Țuchel – Director TVR Cultural, Ciprian Ștefan – Director General Complexul Național Muzeal ASTRA, Sibiu, precum și reprezentanți ai institutelor străine la București. Sesiunile și dezbaterile din cadrul CNMC vor fi moderate de conf. univ. dr. Carmen Croitoru – Director General INCFC. 

Ediția aniversară a CNMC din acest an are ca temă „Comunicarea și imaginea culturii în spațiul public”. O pledoarie pentru dezambiguizarea imaginii publice a culturii, prin comunicare. O pledoarie pentru optimizarea și revitalizarea modalităților în care instituțiile de cultură își comunică oferta și relaționează cu publicurile lor.

Peste 150 de manageri din instituțiile publice de cultură, specialiști în management și antreprenoriat cultural, din mediul public și privat, dar și reprezentanți ai mediului academic și ai autorităților centrale și locale din România au confirmat prezența la eveniment.

Programul complet este disponibil aici: https://www.culturadata.ro/cnmc-10/.

Aflați ultimele noutăți de pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/culturadata și contul Instagram https://www.instagram.com/culturadata.ro

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC), aflat în subordinea Ministerului Culturii, este singurul institut național care are ca obiective studierea, cercetarea și furnizarea de date statistice pentru domeniul culturii, precum și formarea continuă a celor care aleg o carieră în sectorul ocupațional cultură.

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) este cel mai important eveniment-dezbatere desfășurat de INCFC, organizată anual începând cu 2014, sub forma unei platforme de dialog, care a devenit o bună și tradițională ocazie de întâlnire și de schimburi de bune practici pentru managerii din instituțiile publice de cultură, a antreprenorilor culturali din mediul independent din România, a experților în management cultural și a reprezentanților autorităților finanțatoare.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.