Cluj: Program de Formare în domeniul traficului de persoane și al impactului traumei în asistența victimelor, cu specialiștii din cadrul Poliției Române

0

Asociația eLiberare, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției Române – Centrul Operațional și Corpul Național al Polițiștilor (CNP), cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii la București, lansează miercuri, 21 septembrie 2022, la Cluj – Napoca, Programul de Formare în domeniul traficului de persoane și al impactului traumei în asistența victimelor, cu specialiștii din cadrul Poliției Române.

Polițiști din cadrul Centrului Operațional și unităților teritoriale ale Inspectoratului General al Poliției Române (I.G.P.R.), care răspund la apelurile potențialelor victime ale traficului de persoane, vor beneficia de formare în aspecte cheie, ce țin de perspectiva victimologică și impactul traumei asupra victimelor traficului de persoane.

Elementele de bază ale cadrului legal în domeniu, tipologia victimelor și a traficanților, indicatorii diferitelor forme de exploatare, Mecanismul Național de Identificare și Referire, îngrijirea centrată pe traumă, precum și impactul expunerii la evenimente traumatizante asupra operatorilor vor face obiectul sesiunilor de formare. 10 sesiuni de formare vor avea loc în perioada septembrie – noiembrie 2022, oferind participanților instrumente de identificare timpurie a situațiilor de risc, dar și o mai bună înțelegere a fenomenului traficului de persoane.

Programul de formare este parte integrantă a unui demers mai amplu început în anul 2015, când Asociația eLiberare a început programe de formare cu categorii profesionale. De atunci și până în prezent, Asociația eLiberare a continuat să organizeze sesiuni de formare în rândul asistenților sociali, preoților, agenților de poliție, notari, operatorilor 112, profesorilor, consilierilor/psihologilor școlari, studenților și personalului medical. 

Poliția Română este preocupată și derulează un program de pregătire continuă și perfecționare a personalului propriu, pentru diminuarea riscurilor. Pentru polițiști, acest program vine în completarea activităților de pregătire continuă derulate în mod curent.

În cadrul sesiunilor de instruire vor fi cuprinse activități integrate, de la formare și capacitare în domeniul prevenirii și identificării cazurilor de trafic și în asistență dedicată victimelor și până la crearea unui mecanism de identificare și notificare în timp real a suspiciunilor de trafic de persoane în centre, precum și crearea unei situații statistice reale și obiective a cazurilor de trafic de persoane din cadrul sistemului de protecție.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.