Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Animal Society și Primăria Municipiului Constanța lansează proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun“

0

Animal Society și Primăria Municipiului Constanța au pus bazele unei colaborări ce vizează gestionarea într-un mod uman și sustenabil a situației animalelor de abandonate din oraș, începând din acest an.

Efort comun pentru un viitor mai bun“ este un proiect care implică mai multe campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș ce vor fi realizate pe raza municipiului Constanța, un recensământ al acestora, efectuat în premieră de către Animal Society, mai multe programe de informare și conștientizare adresate constănțenilor, dar și un apel pentru implicarea societății civile.

După cum descrie și numele, obiectivul principal al proiectului elaborat de Animal Society și partenerii noștri, îl constituie stabilirea unui plan de acțiune pe termen lung, cu participarea activă a tuturor părților implicate în procesul de luare a deciziilor și implementare a acestui plan. Problema nu se va soluționa peste noapte și este nevoie de implicarea și efortul fiecărui cetățean, pentru că numai împreună putem dezvolta o comunitate sănătoasă”, a declarat Anca Tomescu, președintele Animal Society

Acest proiect vine să facă ce nu s-a făcut în ultimii 20 de ani. Planul de acțiune este unul care aduce într-un parteneriat iubitorii de animale, asociațiile de profil, autoritatea locală în beneficiul animalelor abandonate. Și nu doar atât. Îi așteptăm alături de noi și pe cei care au suferit din cauza animalelor de pe stradă. Trebuie să înțelegem că reacțiile acestor animale sunt datorate instinctului de supraviețuire. Dacă ne vom implica și le vom oferi un cămin atunci vom avea de câștigat cu toții“, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

Prima etapă a proiectului „Efort comun pentru un viitor mai bun“ o va reprezenta campania de sterilizare gratuită, efectuată exclusiv de echipa Animal Society, ce se va desfășura în perioada 16 februarie – 12 martie 2021, la sediul Adăpostului pentru animale abandonate din Constanţa, strada Vârful cu Dor nr. 5.

Cetățenii interesați vor putea să își sterilizeze fără costuri animalele de rasă comună, efectuând o programare în acest sens la numărul de telefon 0730.583.510, începând cu data de 16 februarie 2021, de luni până vineri, între orele 09:00-14:00.

Despre Animal Society

Asociația Animal Society, cunoscută anterior sub numele de VIER PFOTEN România, este activă în domeniul protecției animalelor de peste două decenii. Animal Society stabilește parteneriate cu autoritățile locale, sprijinindu-le în vederea elaborării unui sistem uman și sustenabil de gestionare a populației de câini și pisici, desfășurând campanii de sterilizare a câinilor și pisicilor, precum și intervenții asistate de animale. Acestea au scopul de a schimba mentalitățile cu privire la animalele fără stăpân și sunt realizate cu ajutorul unor foști câini fără stăpân, care sunt implicați și în activități de terapie în beneficiul copiilor cu nevoi speciale și al vârstnicilor instituționalizați.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.