Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Animal Society și Primăria Municipiului Constanța lansează Maratonul Responsabilității. Vino pe 13 și 14 iulie cu animalul tău de companie la sterilizat și pune Constanța pe harta orașelor model!

0

În perioada 13-14 iulie 2021, Animal Society, cu sprijinul Four Paws International și cel al Primăriei Municipiului Constanța, organizează Maratonul Responsabilității – două zile în care toate părțile implicate se vor strădui să se înregistreze un nou record în ceea ce privește sterilizarea gratuită a animalelor de rasă comună din Constanța.

Pentru că s-a evidențiat o cerere destul de mare pe parcursul campaniilor de sterilizare gratuită pe care le-am desfășurat până acum în oraș, ne-am gândit să venim în întâmpinarea societății civile și să organizăm acest maraton al responsabilității – două zile, 200 de animale sterilizate. Animal Society va suplimenta echipa de medici și va extinde programul de lucru, astfel încât să reușim să sterillizăm cât mai multe animale de rasă comună. Îi invităm pe toți constănțenii să fie responsabili și implicați, să profite de aceste două zile și să ne ajute să înregistrăm un nou record, punând astfel orașul lor pe harta orașelor ce vor reprezenta un model de urmat pentru alții“, a declarat președintele Animal Society, Anca Tomescu.

Mulțumim constănțenilor care s-au alăturat cauzei noastre și au dus animalele fără stăpân la sterilizat ori au sprijinit echipele Animal Society de pe teren în misiunea lor. De asemenea, suntem recunoscători partenerilor noștri de la Animal Society și Four Paws International pentru implicare. Facem în continuare apel la constănțeni să sprijine medicii și voluntarii Asociației pentru a stopa înmulțirea necontrolată a animalelor comunitare și, totodată, să devenim un exemplu pentru alte comunități“, a declarat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Sterilizarea rămâne soluția umană și cea mai eficientă în ceea ce privește gestionarea înmulțirii necontrolate a animalelor de rasă comună și a suferinței pe care acestea o îndură trăind pe străzi.

În plus, sterilizarea este obligatorie prin lege, nerespectarea acestei legi conducând la amenzi cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 de Lei.

Maratonul Responsabilității“ face parte din proiectul „Efort Comun pentru un viitor mai bun“, inițiat de Animal Society și Primăria Municipiului Constanța, proiect ce presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună, precum și derularea mai multor programe de informare adresate locuitorilor orașului. Proiectul, sprijinit de Primăria Municipiului Constanța, are ca obiectiv implicarea societății civile în stabilirea şi implementarea unui plan de măsuri uman, eficient, durabil pentru gestionarea animalelor de rasă comună.

Maratonul Responsabilității se va desfășura la sediul Adăpostului pentru animale fără stăpân Constanța, strada Vârful cu Dor nr. 5.

Cei interesați sunt rugați să înregistreze din timp o programare la numărul de telefon 0754 208 630.

Despre Animal Society

Asociația Animal Society, cunoscută anterior sub numele de VIER PFOTEN România, este activă în domeniul protecției animalelor de peste două decenii. Animal Society stabilește parteneriate cu autoritățile locale, sprijinindu-le în vederea elaborării unui sistem uman și sustenabil de gestionare a populației de câini și pisici, desfășurând campanii de sterilizare a câinilor și pisicilor, precum și intervenții asistate de animale. Acestea au scopul de a schimba mentalitățile cu privire la animalele fără stăpân și sunt realizate cu ajutorul unor foști câini fără stăpân, care sunt implicați și în activități de terapie în beneficiul copiilor cu nevoi speciale și al vârstnicilor instituționalizați.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.