Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

AFCN anunţă deschiderea sesiunii de finanţare III /2021 pentru proiecte editoriale

0

LUNA MAI MARCHEAZĂ LANSAREA SESIUNII DE FINANȚARE A PROIECTELOR EDITORIALE LA AFCN

Calendarul lunii mai, care debutează festiv, include lansarea celei de a III-a sesiuni de finanțare a Administrației Fondului Cultural Național. Pentru că la începutul lunii s-au adunat mai multe sărbători anul acesta, sesiunea demarează pe 4 mai.

Bugetul sesiunii III / 2021, alocat prin subvenție de la Ministerul Culturii, este de 800.000 de lei. Consiliul AFCN, reunit pe 29 aprilie, a stabilit trei secțiuni în cadrul cărora se pot propune proiecte: Carte (inclusiv ediții critice), Reviste și publicații culturale, Ediții de poezie.

„Consiliul AFCN este continuu preocupat prin propunerile strategice să susțină interesul față de cultura scrisă, mai cu seamă cea contemporană. Sperăm că perioada de izolare a fost utilă scriitorilor și editorilor pentru pregătirea de proiecte noi și că finanțările vor face posibile și anul acesta lecturi surprinzătoare, parcursuri poetice și informații culturale de actualitate pentru publicul de toate vârstele” a precizat Irina Cios, directoarea AFCN.

Au fost definite priorități specifice disjunctive, fiind suficientă adresarea unei singure priorități pentru a putea obține punctajul maxim. Criteriile de eligibilitate au rămas neschimbate, respectiv: contribuția de 10% și tirajul minim obligatoriu. De asemenea titluri editate sau reeditate în ultimii 15 ani nu sunt admise pentru finanțare.

Între 4 mai și 2 iunie a.c. pot propune proiecte edituri şi redacții de publicații culturale, persoane juridice de drept privat care, potrivit actelor constitutive, desfăşoară activități editoriale și/sau persoane juridice de drept public.

Începând cu 10 mai 2021 se deschide și aplicația de depunere a candidaturilor pentru comisiile de evaluare. Candidatura se depune individual, prin completarea unui profil personal în aplicația online, accesibilă la www.afcn-experti.ro, urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă și selectarea a maximum două arii tematice de expertiză.

Toate informațiile și documentele necesare înscrierii proiectelor editoriale sunt disponibile online la www.afcn.ro/finantari-proiecte-editoriale.html. Pentru mai multe detalii despre sesiunea de finanţare ne puteți contacta telefonic sau prin e-mail la adresa contact@afcn.ro .

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.