Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

40,5% dintre utilizatorii platformei www.votulmeu.com sunt în favoarea unirii cu Moldova

0

În contextul apropierii zilei de 1 Decembrie, cercetătorii de la Centrul pentru Studiul Democrației din Cluj au analizat opiniile celor 17.000 de utilizatori[1] care au folosit platforma online www.votulmeu.com şi au răspuns la întrebarea cu privire la reunificarea României cu Republica Moldova. Astfel, aproape 40,5% se declară în favoarea unirii, 26,7% nu sunt nici de acord, nici împotrivă, iar 30,4% sunt împotriva ei.

Analiza răspunsurilor arată că bărbații par mai înclinați spre a susține reunificarea cu Republica Moldova. De asemenea, în județele din Moldova susținerea pentru unire se situează peste media națională, în timp ce în rândul utilizatorilor din Transilvania și al celor care locuiesc în afara țării, susținerea este sub media națională. În plus, susținerea este mai mare în rândul persoanelor mai în vârstă.

Aplicația VOTUL MEU este realizată de Centrul pentru Studiul Democrației (Universitatea Babeș-Bolyai) Cluj și cercetători dela Universitateadin Zurich în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe). A adunat în primele două săptămâni de la lansare peste 17.000 utilizatori. VOTUL MEU este o busolă politică ce permite utilizatorilor să își evalueze propriile opinii în raport cu cele ale principalelor partide din România și să se poziționeze într-un spațiu politic bidimensional, pe baza reacției la 30 de afirmații politice.

Aceasta este prima busolă politică din România realizată și în limba maghiară, această versiune putând fi accesată direct la adresa www.szavazatom.com.

Pagina de facebook www.facebook.com/votulmeu2012


[1] Utilizatorii www.votulmeu.com nu constituie un eşantion reprezentativ la nivel național.

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.