Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

13 proiecte colaborative au obținut finanțări în valoare de 1.5 milioane € în cadrul Proiectului UFO

0

Proiectul UFO a anunțat rezultatele primului Open Call pentru proiecte colaborative care au obținut o finanțare de 1.5 mil. euro.

Cluj IT Cluster este partener într-un nou proiect finanțat de Uniunea Europeană prin programul Horizon 2020 și lansat în mai 2020. Cu un buget de peste 4 mil de euro, proiectul UFO – Emerging indUstries new value chains boosted by small Flying Objects este dedicat sprijinirii IMM-eurilor europene în dezvoltarea de noi produse și servicii, prin integrarea tehnologiilor oferite de SFOs (Small Flying Objects: drone, nano-sateliți, high altitude platform systems). Proiectul reprezintă o importantă oportunitate pentru companiile europene (și, implicit, cele românești) în condițiile în care peste 85% din bugetul total va fi direcționat spre IMM-uri.

Primul Open Call s-a încheiat în februarie 2021, cu 52 de proiecte propuse pentru cele trei tipuri de voucere: Feasibility, Market & Business Development și Demonstration. 13 proiecte câștigătoare, din 5 țări (Bulgaria, Franța, Grecia, România, Uk) au primit finanțări în valoare totală de 1.5 mil. €. Lista proiectelor câștigătoare este disponibilă pe www.ufoproject.eu.

Inovația este una dintre prioritățile Cluj IT Cluster, iar prin participarea ca partener în cadrul UFO, Cluj IT a facilitat companiilor românești posibilitatea de a aplica la proiect cu soluții inovative care răspund provocărilor din cele 5 sectoare vizate. Peste 10 companii românești au aplicat pentru un voucher în cadrul proiectului UFO, iar 3 dintre ele au primit finanțări în valoare totală de 115.000 euro.

Lansarea celui de-al doilea apel UFO

Cel de-al doilea apel UFO Project s-a lansat în 15 iunie 2021. Companiile interesate pot aplica pentru un voucher în cadrul proiectului, până la data de 22 septembrie 2021 – detalii suplimentare și înscrieri aici.

Se finanțează proiectele colaborative (cel puțin două IMM-uri per proiect) care propun soluții inovative pentru provocările din cele 5 sectoare: Mobilitate, Climă, Blue Growth, Finanțe și asigurări, Digital/Industrii creative/gaming.

Soluțiile propuse trebuie să implice tehnologii SFO (small flying objects: drone, nano sateliți, high altitude platform systems etc.). Finanțarea poate ajunge până la 60.000 € per IMM și pot aplica doar companii din Bulgaria, Franța, Grecia, România sau UK.

Despre proiectul UFO

Proiectul este implementat printr-un parteneriat de 8 clustere provenind din sectoare precum ICT, sectorul Aerospațial și cel Maritim, precum și un cluster asociat dedicat problemelor legate de climă. Sub această coordonare multinațională (Franța, Marea Britanie, România, Bulgaria, Grecia), proiectul se va derula pe o perioadă de 33 de luni cu scopul de a îmbunătăți dezvoltarea și implementarea soluțiilor și aplicațiilor aerospațiale cu un impact pozitiv în societatea de azi.

Contact

Companiile românești interesate să aplice în cadrul proiectului pot contacta echipa Cluj IT Cluster la adresa contact@clujit.ro sau pe www.clujit.ro.

Email proiect:

contact@ufoproject.eu

Webpage

https://www.ufoproject.eu/

Social media

Facebook: https://www.facebook.com/ufoproject2

Twitter: https://twitter.com/UFOProject2

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/69253612/

Consorțiu UFO

Parteneri: Aerospace Valley [AV], Minalogic Partenaires [Minalogic], Foundation Cluster Information and Communication Technologies [ICT CLUSTER], Asociația Cluj IT [CLUJ IT], Athena Research and Innovation Center in Information Communication & Knowledge Technologies [Corallia], Finance Innovation [FinInnov], Marine South East Limited [MSE], Knowledge Transfer Network Limited [KTN]; Partener asociat: Climate–KIC [Climate-KIC]

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.